POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Han auktionerar ut allsvenska tröjor för att bekämpa cancer

Foto: Bildbyrån/privat

Jonathan Holmström brinner för att bekämpa cancer.
Nu har han dragit igång ett välgörenhetsprojekt kallat Fotboll för Hjältar där han auktionerar ut signerade fotbollströjor för att samla in pengar till Cancerfonden.
- Gensvaret har varit bättre än jag förväntat mig, säger Holmström.

Auktionerna genomförs genom Tradera via sajten fotbollforhjaltar.se, då Jonathan Holmström samlar på sig signerade tröjor genom att höra av sig till de allsvenska klubbarna. Pengarna som varje tröja drar in skänks till Cancerfonden.

- Det är något som jag brinner för. Jag tänker att man kan kombinera det tack vare det stora intresset som finns för fotboll med att auktionera ut unika signerade tröjor. Det finns så många som är intresserade av det, så där finns det en marknad, tänker jag. Där finns det stora möjligheter att dra in pengar till Cancerfonden, berättar Holmström för Fotbollskanalen.

Just nu pågår auktioner på ett flertal allsvenska tröjor, auktioner som alla avslutas 15 mars.

- Sedan har jag tänkt att man kan auktionera ut en tröja i månaden eller liknande. Blir det ett bra gensvar på detta kan man kanske ha en stor, återkommande auktion med tröjor från de allsvenska lagen varje år. Jag är i kontakt med Fotbollförbundet också, där har jag inte fått ja ännu, men det tror jag också är en tröja som många är intresserade av, säger Holmström.

Har du satt upp något mål med hur mycket du vill samla in?
- Jag visste inte alls hur gensvaret skulle bli för detta. Men målet för den första insamlingen är att få ihop 30 000 kronor. Nu är jag uppe i ungefär hälften.

Vad tycker du att du har fått för gensvar på initiativet?
- Jag skulle nog säga att det har varit bättre än jag förväntat mig. Vissa klubbar är väldigt intresserade och hjälpsamma. Sirius lade exempelvis ut en intervju med mig på sin hemsida, och man märker att buden på tröjorna stiger direkt så fort man kommer åt rätt grupp fans, de som är intresserade av det.

Publicerad 2017-03-10 kl 06:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå