POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Han föreslås bli ny ordförande i Östersund

Foto: Bildbyrån.

Daniel Kindberg har avgått och Ante Strängby stoppades.
Nu nominerar ÖFK i stället Bo Ottosson till ny ordförande inför klubbens extra årsmöte.

Daniel Kindberg avgick som ordförande för Östersund i december i fjol. Kindberg står som bekant åtalad misstänkt för ekonomisk brottslighet och rättegången påbörjas nu i april

Hans Carlsson som tog över tillfälligt aviserade att han inte tänkte ställa upp för omval och ÖFK:s valberedning föreslog då Ante Strängby. Men Strängby stoppades av Östersunds kommun på grund av att han i dag är finanschef på kommunen samt vice vd i det kommunala bolaget Östersunds Rådhus AB.

- Vi ser stora problem med hans anmälda bisyssla samtidigt som han är finanschef och vice vd i Rådhus AB, sa Unto Järvirova, vd i bolaget, till Östersunds-Posten då.

På onsdagen presenterade så valberedningen en ny kandidat: Bo Ottosson. Om allt går som planerat väljs Ottosson på klubbens extra årsmöte den 12 april.

- Jag har tidigare mest varit intresserad av ishockey, Timrå är favoritlaget. För några år sedan började jag titta på ÖFK i ettan och blev fascinerad av klubben. Nu är jag helt såld på ÖFK, jag menar att föreningen har gett folk en bättre livskvalité, säger Bo Ottosson i en kommentar på klubbens hemsida.

Ottosson driver i dag en åkerifirma och är koncernordförande i ett annat bolag som sysslar med bland anläggningstjänster och logistik.

Publicerad 2019-04-03 kl 19:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå