Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

"Han har mig bakom sig, så han behöver inte vara orolig"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic tar vännen Henrik Larsson i försvar.
- Han har mig bakom sig, så han behöver inte vara orolig, säger Zlatan.

I samband med att Zlatan Ibrahimovic fick ta emot sin elfte Guldboll på Fotbollsgalan berättade Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand att Ibrahimovic ska bli förevigad.

På presskonferensen efteråt var det dock inte bara glädjeämnen som kom på tal. Ibrahimovic fick frågor om incidenten i Helsingborg där maskerade män gick till attack mot Henrik och Jordan Larsson.

- Jag såg lite grann, jag har snackat med honom (Henrik Larsson) också. Min första fråga är: var är säkerheten? Det som hände ska inte få hända. Speciellt inte i Sverige. Det är ett så litet land när det kommer till fotbollen. Det ska inte få hända på den nivån. Så det var min första fråga: var är säkerheten? frågar sig Zlatan.

Ibrahimovic var tydlig med att ta avstånd och stötta sin vän Henrik Larsson.

- Varför ska man utsätta människorna som är aktiva på planen och som gör sitt jobb på planen för det här? Sedan vet jag inte allt till hundra procent vad som har hänt, men det får inte hända. Fotbollen är något vi spelar, var du än kommer ifrån, vem du än är är du välkommen, fotbollen för samman alla människor. De människorna som var på planen som höll på ska inte ens vara på en arena. Om de vill kan de gå in i en oktagonring och göra upp där, det är inga problem.

Vad sa du och Henrik till varandra?
- Vi pratade mer generellt om läget. Jag pushar honom och han pushar mig. Det finns inte mycket att säga. Efter ett hårt jobb under säsongen åker han ur, det är ingen glädje i det. Han vill vinna precis som alla andra som håller på och är professionella på den nivån. Det är inte hans avsikt att åka ur. Men jag känner Henke, han har gott om självförtroende och han ger aldrig upp, han kommer köra på tills han har lyckats. Och han har mig bakom sig, så han behöver inte vara orolig.

Se Ibrahimovic reaktion på att han får en staty i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-21 kl 23:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER