POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Han kan skjuta bort sin gamla klubb från guldet

Han gick till Trelleborgs FF för att få spela, men har mest fått agera inhoppare. Nu är anfallaren Joakim Sjöhage på gång igen och på lördag kan han skjuta bort sin gamla klubb, Elfsborg, från SM-guldet.

- Nu tillför han oss mycket, säger tränaren Tom Prahl till FotbollDirekt.se.

Joakim Sjöhages karriär har inte alls gått så spikrakt uppåt som många förutspådde när han debuterade i allsvenskan som 18-åring i Elfsborg. Efter 57 allsvenska matcher och tio mål lämnade forwarden Elfsborg 2007. Den sylvassa konkurrensen med Mathias Svensson och James Keene blev för svår. Det ryktades att Djurgården och Gais slet i honom då, men istället hamnade han hos dåvarande serieledarna i Tippeligan, Brann. Konkurrensen i den nya klubben visade sig inte vara mindre och Sjöhage blev nästan helt utan speltid.

Därför återvände han till Elfsborg i fjol, men efter bara fem matcher från start så löste Trelleborg honom. Tanken var att 23-åringen skulle få mer speltid hos skåningarna. Istället har det bara blivit åtta kamper från start och 16 inhopp.
- Det har saknats kvalité, han har inte presterat tills för tre veckor sedan. Han har fått chanser, fått starta, men det har inte bitit. Därför är det glädjande att Joakim har kommit igång nu, menar Tom Prahl.

Joakim Sjöhage har gjort tre mål på de tre senaste omgångarna och borde även ha blivit målskytt senast mot Djurgården.
- Sjöhage har lyft sig och kommit in i den sedvanliga höstformen. Nu har vi tänkt att förlänga den över nästa säsong så att det inte bli samma scenario igen. Nu tillför han oss mycket.

På lördag möter Trelleborg guldkandidaten Elfsborg på hemmaplan.

Publicerad 2009-10-16 kl 12:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå