POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Han pekas ut som Bajens nya ordförande

Hammarby fotboll AB:s ordförande avgick natten till måndag och Bosse Sundling kan bli hans ersättare, men själv tvekar han.
- Jag tror inte att det är sådär våldsamt klokt att sitta som ordförande både i fotbollsföreningen och i aktiebolaget, säger han till fotbollskanalen.se.

Hammarby fotboll AB står just nu utan ordförande. Jan Friedman avgick natten till måndag och ännu har ingen tagit hans plats. Flera uppgifter till fotbollskanalen.se säger nu att Bosse Sundling tar över. Sundling är just nu ordförande i föreningsstyrelsen.
- Det är naturligtvis så att jag inte kan svara på några frågor. Jag hatar själv när folk säger inga kommentarer men det är någonstans där vi står. Vi måste först informera alla om vad det här innebär och titta på vad det betyder, säger valberedningens Ulric Jansson till fotbollskanalen.se.

Bosse Sundling själv är tveksam - i alla fall just nu.
- Jag tror inte att det är sådär våldsamt klokt att sitta som ordförande både i fotbollsföreningen och i aktiebolaget. Jag har ju dessutom ett VD-jobb att sköta, säger han.

Finns det en möjlighet att du lämnar ordförandeskapet i föreningen för att ta rollen i bolaget?
- Det vågar jag inte uttala mig om nu. Jag måste prata med våra styrelseledamöter och om de tycker att jag passar bättre där så får vi väl ta den matchen då. Men som läget är nu så har jag redan ett ordförandeskap som jag tycker är intressant och inspirerande.

Varför tror du att just du pekas ut som ny ordförande för aktiebolaget?
- Jag vet ärligt talat inte. Jag är relativt ny inom Hammarby, även om jag varit hammarbyare i många år. Jag är så klart smickrad om de har sådant förtroende för mig, men jag kan inte komma fram till varför egentligen.

Bosse Sundling är just nu ordförande i föreningsstyrelsen och sitter sedan tidigare i styrelsen för bolaget Hammarby fotboll AB. Vice VD:n i bolagsstyrelsen, Per Magnusson, representerar AEG Sweden AB och är därför inte speciellt lämplig för ordföranderollen.
- Den gode Per vet ju så klart att fotbollsföreningen äger 51 procent och AEG 49 procent av Hammarby fotboll AB så det är ingen risk för någon kupp, säger Sundling som inte ser något hinder i att Per Magnusson håller i klubban tills en ny ordförande hittats. Även om han gärna ser att en permanent ordförande utses så snart som möjligt.

Bosse Sundling är dessutom VD för Familjebostäder och har tidigare varit engagerad i Hammarby Ishockeys styrelse på 1980-talet.

Publicerad 2009-05-18 kl 15:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå