POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Han ska ena splittrat AIK: "Tror att jag kan hålla ihop det här"

Foto: Knut Koivisto

Robert Falck föreslås bli ny ordförande i AIK FF.
Målet är att ena AIK.
- Det hoppas jag verkligen, säger han till Fotbollskanalen.

Eric Ljunggrens sejour som ordförande i AIK Fotboll ser ut att stanna vid ett år. På tisdagen presenterade nämligen AIK FF:s valberedning ett förslag till ny styrelse, där Ljunggren inte längre är ordförande.

Valberedningen har i stället föreslagit Robert Falck, som bland annat har ett förflutet som generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet och som kommundirektör i Sundbyberg. Ljunggren föreslås fortsätta i styrelsen, men som ledamot. Även Per Bystedt, som i dag är ordförande i aktiebolaget, föreslås bli ledamot i FF. Beslutet tas sedan av medlemmarna på årsmötet.

- Jag är givetvis glad och stolt över att bli nominerad av en enad valberedning i Sveriges största och numera bästa förening i fotboll, på herrsidan i alla fall. På damsidan ska vi försöka ta oss upp till allsvenskan inom de närmaste åren, säger Robert Falck till Fotbollskanalen och förklarar att valberedningen vill se en ordförande som kan lugna stämningen en aning.

- De tycker att AIK behöver en ordförande som framför allt kan skapa lugn och ro, ett enat AIK. Vi har en klubbdirektör och vd i Jens T Andersson som gör det på tjänstemannasidan och nu måste vi också göra det på förtroendemannasidan. Sedan har vi de stora utmaningarna i att framför allt skapa träningsytor, fotbollsplaner så att alla som vill spela i AIK faktiskt kan göra det.

Robert Falck, ursprungligen från Linköping, har suttit med i styrelsen under ett år.

- Sedan har jag varit på mängder med matcher och arrangemang med AIK genom åren och har bott i Sundbyberg i 20 år. Jag har varit på den klassiska arenan Råsunda många gånger. Men jag har inte varit aktiv i AIK mer än ett år.

Dagens Nyheter har tidigare rapporterat om gnissel och sprickor internt i AIK och mellan de båda styrelserna. Robert Falck ska nu försöka vara en enande kraft och om resultatet av årsmötet och bolagsstämman blir som tänkt kommer han att axla rollerna som ordförande i både FF och AB.

- Så har jag också förstått det ja. Men det är jätteviktigt att säga att nu har vi ett årsmöte som ska rösta fram en FF-styrelse och sedan har vi en bolagsstämma i AB:et som ska rösta fram en styrelse i bolaget. Men så är tanken och vi ställde oss bakom den motionen i styrelsen i går, som är skriven till årsmötet, att det ska vara just så.

Är du lite av en kompromiss här? Om du förstår min fråga, att du kan lugna båda sidor?
- Ja det hoppas jag verkligen, sådana signaler har jag fått. Jag hoppas att jag är den kandidaten som med min erfarenhet och kunskap kan – om man nu vill uttrycka sig så - lugna båda sidor. Jag skulle snarare säga ”hålla ihop AIK Fotboll till ett”.

Fördelarna med det är att slippa just det som det skrivits om i DN, att det dragits åt olika håll?
- Ja, exakt. Tanken är att kunna både visa och verkställa, det tycker jag är viktigt att säga: Vi ska inte bara visa att vi kan hålla ihop ett AIK, vi ska också verkställa att vi kan hålla ihop det.

Vad talar för att du klarar av det? Det är inte första gången det stormat lite i AIK:s ledning.
- Jo, jag vet att det stormat i AIK många gånger, ibland kanske på ont, men det är också så att i en stor, väldigt framgångsrik förening, enligt mig Sveriges finaste, är det väl bra att det stormar lite. Att man prövar sina åsikter mot varandra. Sedan är det inte bra om det stormar för mycket, men det är väl bra att det stormar ibland. Jag tror att jag med den erfarenheten och kunskapen jag har kan hålla ihop det här, ja det tror jag. Jag har varit med några år.

FAKTA

Valberedningens förslag till ny AIK-styrelse

Till ordförande - Robert Falck
Till ledamot - Eric Ljunggren för en tid om 2 år
Till ledamot - Per Bystedt, för en tid om 1 år
Till ledamot - Jonas Svanberg, för en tid om 2 år
Till ledamot - Faje Gani för en tid om 2 år
Till ledamot - Anders Appell för en tid om 2 år
Till ledamot - Tomas Franzén, för en tid om 2 år
Till ledamot - Patrick Englund, för en tid om 1 år
Till suppleant - Nazanin Vaseghpanah, för en tid om 1 år

Förutom dessa är Helena Roxtorp, Marianne Bogle och Joen Averstad sedan tidigare valda till årsmötet 2020.

Källa: AIK Fotboll

Publicerad 2019-02-19 kl 18:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå