Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hånades av svenska fansen: "Tänkte åka hem"

Foto: SCANPIX

Hånad och mobbad av de svenska landslagssupportrarna.
VM 2006 var tufft för Anders Svensson - som hade planer på att lämna turneringen.
- Det var inte speciellt roligt att vara där, säger Svensson i P1 Dokumentär.

Anders Svensson är Sveriges meste landslagsman genom tiderna. Den förre Elfsborgsspelaren hann med att spela två VM-turneringar med Sverige innan han lade skorna på hyllan.

Under VM i Tyskland 2006 skapades en kampanj mot Svensson - för att få in Kim Källström i startelvan i stället.

Det gick så långt att de svenska fansen, på landslagets träningar, hånade Svensson. I programmet P1 Dokumentär berättar Svensson om den tyngsta perioden i sin karriär.

- Det var all möjlig skit. Som att Patrick Ekwall var bättre än mig. Alla som kom in på träningen var ändå Sverigesupportrar. Det som var störst fokus hos, inte alla, men en stor del av dem, var att håna mig, liksom. De stod och sjöng nidramsor om mig, säger Svensson i programmet.

- Även om de inte gillade mig så spelade jag för deras lag. Det var tufft, det var det. Då kan jag inte påstå att jag mådde superbra.

Det gick så långt att Svensson övervägde att lämna landslaget för att åka hem till Sverige - mitt under pågående turnering. Den som övertalade Svensson till att stanna var lagkompisen Marcus Allbäck.

- Det var "Mackan" som pratade mycket med mig. Någonstans klickade det till och jag kände att jag ville visa att jag är bättre. Jag fick inte chansen där, men fick det i EM-kvalet när det började igen.

- Jag hade fått uppleva ett VM 2002 där vi åkte ut snöpligt efter golden goal. Att få chansen igen och ha det som ett av sina värsta fotbollsminnen...

Anders Svensson har gästat Olof Lundhs podcast två gånger. Avsnitten hittar du här och här.

Publicerad 2016-06-10 kl 06:00
Annons
Annons
Annons