Handboll straffade Örebro - mardrömssviten i Borås fortsätter

Örebro SK har inte vunnit i Borås sedan 2007.
Det gjorde laget heller inte denna gång då söndagens batalj mot Elfsborg slutade 1-1.
- Jag tycker vår första halvlek är den svagaste i år, säger ÖSK:s tränare Axel Kjäll till Dplay.

Under söndagen gästade Örebro SK Borås Arena och Elfsborg. Då hoppades Örebro att bryta en mardrömssvit då laget inte vunnit i Borås sedan 2007.

När startelvorna blev officiella stod det klart att hemmalagets Per Frick, som gjort två mål i allsvenskan hittills, skulle missa matchen på grund av sjukdom. Samtidigt startade Jake Larsson för gästerna.

Inledningen på matchen skulle bli ett ställningskrig där båda lagen hade bra chanser. Hemmalagets Jesper Karlsson hade en superchans att ge Elfsborg ledningen efter slarv från Örebro-försvaret, men Jansson stod rätt i målet.

I den 36:e matchminuten kom Elfsborg med en boll på högerkanten där Jesper Karlsson hittade en fin yta. Anfallaren slog in bollen till Marokhy Ndione som nickade in ledningsmålet - trodde många. Domaren Bojan Pandzic sträckte nämligen kort därpå upp handen och blåste för offside. Men var verkligen Ndione offside?

Istället var det gästerna Örebro som skulle ta ledningen på Borås Arena. I den 40:e matchminuten var det dålig kommunikation mellan Elfsborgs försvarare och Karlsson kunde bara stå och se på när gästernas Agon Mehmeti slog in ledningsmålet.

- Besviken som fan, att vi inte gör mål. Och sedan bedrövligt försvarsspel av mig - bolljäveln vill inte in, säger Elfsborgs Jesper Karlsson till Dplay i halvtid.

I den andra halvleken var det hemmalaget som stod för bollinnehavet där de försökte spela sig runt och hitta fram till några riktigt heta chanser, men Örebro stod samlat. Men läget skulle komma.

När Deniz Hümmet la in ett svepande inlägg tog bollen tydligt på Albin Granlunds hand i straffområdet och Pandzic pekade tveklöst på straffpunkten. Hemmalagets Karlsson skulle tillslut få utdelning då han förvaltade straffen på bästa sätt.

I den 66:e matchminuten byttes Elfsborg Samuel Holmén in. Drygt tio minuter senare åkte han ut på ett direkt rött kort efter en vansinnestackling på Örebros Jack Lahne.

Elfsborg fick sedan en ypperlig chans när Karlsson försökte skruva in bollen intill målvaktens vänsterstolpe men Jansson var snabbt nere och kunde stöta ut bollen.

Efter tre tilläggsminuter stoppade domaren pipan i munnen och blåste av. 1-1 slutresultat mellan Elfsborg och Örebro.

- Jag tycker vår första halvlek är den svagaste i år. Att komma in i paus med 0-1 var ganska så konstigt. I andra halvlek tycker jag vi blir bättre och sedan får vi en biljett in och en chans att vinna matchen, säger ÖSK:s tränare Axel Kjäll till Dplay.

- Spelmässigt gör vi en väldigt bra match men resultatsmässigt är det klart att vi inte är nöjda, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

Elfsborg: Rönning - Larsson, Okumu, Väisänen, Strand - Holst, Gojani, Olsson - Karlsson, Ndione, Alm

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Skovgaard Larsen, Wright - Larsson, Amin, Mårtensson, Book - Besara, Mehmeti