Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Här är AIK:s kostnad för att sparka Alm: "Tung post"

Under måndagen meddelade AIK via sin kvartalsrapport att det kostade klubben 2,5 miljoner kronor att sparka tränaren Andreas Alm.

I maj sparkade AIK sin tränare Andreas Alm. Under måndagen släppte klubben kvartalsrapport och i den framgår det att det kostade 2,5 miljoner kronor att avskeda Alm.

En tung kostnad för de svartgula.

- Avgångsvederlag är alltid en tung post i en fotbollsklubb, men det visste vi också när vi fattade beslutet, säger vd:n Mikael Ahlerup till Aftonbladet.

ANNONS

Vidare står det också följande i kvartalsrapporten:

"Bolaget har via sin styrelse mottagit en framställan från Lagardère Sport om ekonomisk kompensation till följd av ett avbrott i försäljningen av rättigheter. Något belopp har vid tidpunkten för avgivandet av denna rapport inte preciserats."

Under rubriken "Väsentliga händelser efter periodens utgång" står det också:

"Bolaget mottog en skrivelse från Lagadère Sports Scandinavias ombud där man utan att precisera sig i sakfrågan gör gällande att ett avtalsbrott ska ha skett från Bolagets sida. Bolaget och dess juridiska ombud har i alla delar avvisat skrivelsen och i samma skrivelse påtalat 10 punkter gällande avtalsbrott från Lagadère Sport Scandinavias sida och begärt rättelse inom 30 dagar".

Konflikten med Friends Arenas driftbolag Lagardère Sport fortsätter alltså.

ANNONS

- Det finns inte så mycket mer att säga än det, men de har lämna en skrivelse via sitt ombud om att de ser frågan på ett sätt. Den har vi mottagit med respekt, men också svarat att vi inte delar den uppfattningen och att vi har egna synpunkter. AIK har varit tydliga via en egen skrivelse, säger Mikael Ahlerup till Aftonbladet.

Ahlerup säger också att det bästa vore om parterna kan hitta en lösning och fortsätta samarbetet enligt det befintliga avtalet.

Publicerad 2016-08-15 kl 17:27

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto