Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Här är Blåvitts besked efter ödesmötet: "Fullt förtroende för Gren"

Fullt förtroende för Mats Gren. Minskad spelarbudget för 2018.
Ändå ska man vara ett topplag.
Det är Blåvitts besked efter tisdagens styrelsemöte.

Under tisdagen höll IFK Göteborg i ett styrelsemöte. Efter fem timmar var mötet slut och då mötte ordföranden Frank Andersson media utanför på Kamratgården och meddelade att besked om vad man kommit fram till kommuniceras ut under onsdagen.

- Det är ingen dramatik i detta. Vi har haft ett bra möte där en del av stunden gick åt att diskutera nästa år. Det vi gör nu är att vi kommunicerar ut i morgon (onsdag) vad vi har kommit fram till, men det är ingen dramatik i detta överhuvudtaget. Först ska vi kommunicera ut det internt, sedan på hemsidan, sa Andersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

I dagarna gick Frank Andersson ut och förklarade att styrelsen under mötet skulle fatta beslut kring föreningens framtid och sätta ramarna för 2018 års budget. Sportchefen Mats Gren hade fram till under tisdagen nämligen inte fått besked kring hur mycket pengar han har att röra sig med i förhandlingarna med de elva spelare som sitter på utgående avtal. Mötet hade på förhand målats upp som ett ödesmöte.

Nu har IFK Göteborg lagt ut en kommuniké på sin hemsida där man förklarar vad man kom fram till under mötet.

Bland annat framgår det av texten att klubben framöver vill få fram fler egna akademispelare till A-laget, att man minskar spelarbudgeten till 2018 men att målsättningen även i fortsättningen är att IFK ska vara ett allsvenskt topplag och att styrelsen har "fullt förtroende för Mats Gren".

Gren har den senaste tiden omgärdats av svarta rubriker efter att GT publicerat uppgifter om att det pågår ett spelaruppror mot sportchefen. Styrelsen meddelar också att han framöver kommer att få fokusera enbart på sporten, efter att han länge agerat både klubbdirektör och sportchef. 

ANNONS

"Mats Gren har fått de ekonomiska ramarna för 2018 och kommer att fortsätta utveckla IFK Göteborgs spelartrupp utifrån dessa. Nyheter gällande nya, förlängda och avslutade spelarkontrakt kommer att meddelas på vår hemsida allt eftersom", skriver klubben på sin hemsida.

"Vi vill att han (Gren) ska ha förutsättningar att satsa fullt ut på sporten och kommer därför att avlasta honom från övriga uppgifter. Rekryteringen av en ny klubbdirektör pågår för fullt och tillsvidare har Mats Palmgrens roll utökats".

IFK Göteborgs tränare, Jörgen Lennartsson, kommenterade situationen för Fotbollskanalen efter onsdagens träning.

- Vi har träning så jag har inte läst det. Vi ska ha någon information efter träningen, säger Lennartsson.

Styrelsen skriver bland annat att de vill se fler ungdomar ta steget från akademin till A-truppen, hur ser du på det?
- Det är väl ganska givet i en ekonomisk svår situation. Och det är väl något alla vill.

Hur ser du på möjligheten att lyfta upp fler från de egna leden?
- Allt handlar om kvalitet. Vi kan spela med tio egna produkter i allsvenskan, det är inga bekymmer för min del. Men vi har ett resultatkrav som innebär att vi måste vinna varje match. Så fort vi spelar oavgjort en match är folk förbannade. Det är den världen vi lever med. Men jag tänker mest på att vi ska vinna mot Norrköping.

ANNONS

Vad finns det för kvalitet på de som kommer underifrån?
- Det finns en del absolut.

Du nämns inte vid namn utan som ”A-lagets tränare" i kommunikén, hur ser du på det?
- Det vet jag inte. Jag har inte ens läst det, säger Lennartsson.

Fakta

Hela kommunikén från IFK Göteborgs styrelse

Under gårdagens styrelsemöte tog IFK Göteborgs styrelse beslut om den strategiska färdriktningen för A-laget och hur vi ska öka andelen spelare från Akademin i A-laget. Vidare beslutades att Mats Gren fullt ut ska fokusera på sporten samt att vi ökar takten när det gäller identitets-, visions- och intäktsfrågor. Allt i syfte att säkerställa att IFK Göteborg förblir ett allsvenskt topplag.

Fortsatt satsning på A-laget
Även med den mindre sänkning av spelarbudgeten som vi antagit inför 2018 har A-laget resurser att vara med i toppen. Utifrån det är styrelsens uttalade mål att IFK Göteborg även framgent ska vara ett allsvenskt topplag.

Så når vi framgång i framtiden
Den optimala spelartruppen för oss kombinerar spetsspelare, kulturbärare och akademispelare. Mats Gren, sportchef, och Jonas Olsson, akademichef, äger ansvaret att förtydliga föreningens sportsliga strategi och se till att den implementeras i såväl Akademi som A-trupp. Den förnyade satsningen på Akademin genom tillsättandet av Jonas Olsson har ett tydligt mål – fler duktiga ungdomar ska ta sista steget från U19 till IFK Göteborgs A-lag.

Fullt fokus på sporten för Mats Gren
IFK Göteborgs styrelse har fullt förtroende för Mats Gren. Vi vill att han ska ha förutsättningar att satsa fullt ut på sporten och kommer därför att avlasta honom från övriga uppgifter. Rekryteringen av en ny klubbdirektör pågår för fullt och tillsvidare har Mats Palmgrens roll utökats.

Dessutom återaktiveras vårt sportråd bestående av Mats Gren, Jonas Olsson och två styrelseledamöter. Även A-lagets tränare deltar i vissa frågor, vilket också syftar till att öka dialogytorna mellan sportchef, Akademi och A-lag.

Mats Gren har fått de ekonomiska ramarna för 2018 och kommer att fortsätta utveckla IFK Göteborgs spelartrupp utifrån dessa. Nyheter gällande nya, förlängda och avslutade spelarkontrakt kommer att meddelas på vår hemsida allt eftersom.

Ökat tempo på identitets- och strategiarbetet
Det identitetsarbete som påbörjades i fjol ska vara godkänt (på strategisk nivå) av styrelsen under juni månad. Därefter ska det omsättas till handlingsplaner som bidrar till att IFK Göteborg får en ökad tydlighet i sitt uppträdande, agerande och kommunikation. Utöver styrelsen deltar Mats Palmgren, kommersiell chef, i den här fasen och han ansvarar också för genomförandet av planerna.

Strategiskt intäktsarbete
Mats Palmgren och styrelseledamoten Andreas Johansson har ansvaret att se över strategin för att skapa nya intäkter. Målet är att fullt ut ta tillvara på det varumärke som IFK Göteborg är och skapa möjligheter till nya och större intäktsströmmar.

Noggrann ekonomisk uppföljning
Kostnadskontroll och en budget i balans är oerhört viktigt för IFK Göteborg. Allt vi beslutar i styrelsen syftar till att kunna uppnå den rambudget som lämnats till årsmötet. Det innebär inte att vi sänker vår sportsliga ambition, men vi kommer att se till att vår offensiv har täckning bakåt.

Medlemsmöten bestämda
Årets två medlemsmöten äger rum 12 september och 5 december. Det förstnämnda är även ett extra årsmöte där vi ska ta upp frågan om nya stadgar och bildandet av en alliansförening till en andra omröstning. Plats och övriga detaljer meddelas senare.

Källa: ifkgoteborg.se

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-31 kl 11:09

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto