Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Här är förslaget till AIK-styrelser - total utrensning

Foto: Scanpix

Patrick Englund (infälld) och Per Bystedt.

AIK:s valberedning har nu presenterat sitt förslag till styrelser i AIK FF och AIK Fotboll AB.
Vad de föreslår? En total utrensning. 

Valberedningen för AIK Fotbollsförening och nomineringskommittén för AIK Fotboll AB har kommit fram till att de föreslår helt nya namn i styrelserna för AIK FF och AIK Fotboll AB, till extraårsmötet den 15 december och extrastämman senare i december.

På AIK:s hemsida presenteras förslaget och precis som Fotbollskanalen tidigare berättat blir det Per Bystedt som föreslås som ordförande både i AIK FF och AIK Fotboll AB.

"Vi tror att en gemensam styrelse skapar bäst förutsättningar för AIK Fotboll att lyckas. En styrelse med tydliga roller och gemensamma mål. Genom tydliga roller och tydligt ansvar för rollerna får varje del av AIK Fotboll det fokus och den omsorg som behövs för att lyckas. Genom tydliga roller underlättas rekryteringen av styrelseledamöter då det finns kompetensprofiler och tydliga uppgifter och mål. Genom en gemensam styrelse får AIK Fotbolls medlemmar möjligheten att välja samtliga styrelseledamöter fullt ut", skriver valberedningen och nomineringskommittén på klubbens hemsida.

Bystedt var ordförande i AIK mellan 2006 och 2009 och äger runt 18 procent aktiekapitalet i AIK Fotboll AB. Det var han som sparkade nuvarande tränaren Rikard Norling 2008.

En annan som föreslås ingå i styrelserna är förre spelaren, tränaren och agenten Patrick Englund. Väljs han är det tänkt att han ska bli den i styrelsen som har ansvar för herrarnas A-lag och transfers, enligt Dagens Nyheter. 

Det är bara en ordförande och fyra ledamöter som föreslås nu. Till det vanliga årsmötet i mars är det tänkt att valberedningen och nomineringskommittén ska ha jobbat fram ytterligare sju namn, för att kunna täcka elva olika kompetensområden. Det berättar Per Hägerö, som för valberedningens talan, för DN.

"Vi har valt att föreslå en styrelse bestående av ett mindre antal ledamöter än idag, men vi kommer att fortsätta rekryteringen fram till ordinarie årsmöte och bolagsstämma för att få in ytterligare kompetens. Vi beklagar att vi inte nominerat någon kvinna och kommer att prioritera den frågan framöver", skriver valberedningen och nomineringskommittén på AIK:s hemsida.

På torsdag hålls det extrainsatta årsmötet för AIK FF. Då ska medlemmarna rösta fram en ny styrelse.

Valberedningens förslag

Ordförande:
Per Bystedt, nyval

Ledamöter:
Ulf Björnemark, nyval
Patrick Englund, nyval
Faje Gani, nyval
Christian Snäcke, nyval

Nuvarande styrelserna

AIK FF:s nuvarande styrelse:

Jonny Jergander, ordförande
Johan Segui, vice ordförande
Håkan Arvidsson, kassör
Mattias Grundström, sekreterare
Per Carlsson, ledamot
Helena Sandermark, ledamot
Petter Lindfors, ledamot

AIK Fotboll AB:s nuvarande styrelse:

Mattias Grundström, ordförande
Johan Segui, ledamot
Charles Andersson, ledamot
Anders Knave, ledamot
Jonny Jergander, ledamot
Per Carlsson, ledamot
Håkan Arvidsson, ledamot
Andreas Reutercrona, ledamot 

Publicerad 2016-12-11 kl 18:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons