Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Här är Gustafssons förklaringar till IFK:s dipp - sågar domarna: "Varit tyst länge nog"

8v

STOCKHOLM. Hur kunde IFK Norrköping ”rasa” ihop? Jens Gustafsson ser flera förklaringar.
En av dem: nivån som domarna hållit.
- Det stör fortfarande. Jag har varit tyst länge nog nu, säger managern. 

IFK Norrköping inledde den här säsongen på ett strålande sätt, och ledde ett tag serien med sju poäng. Men i mitten av juli började resultaten gå emot. För tre omgångar sedan hade man två segrar på sina elva senaste matcher. Men nu har man två segrar (mot Djurgården och Kalmar), samt ett kryss (mot Malmö), bakom sig och ligger tvåa i en haltande tabell.

Managern Jens Gustafsson hoppas att hans lag tagit sig ur den tuffa tiden i och med söndagens 2-1-vinst mot Djurgården och ger nu sina förklaringar till varför allt började gå snett i somras.

- Jag tror förväntningarna på IFK Norrköping förstärktes rätt så enormt kring den starten vi hade, vilket blev betungande för oss. Jag tror att det bara är ett lag som klarar av den typen av förväntningar i allsvenskan, och det är Malmö. Med tanke på den erfarenheten som de har både i laget och föreningen. Så det blev säkert betungande för oss, säger Gustafsson och fortsätter:

- Sen höll vi säkert kvar i det som var bra och trodde att det skulle ge mer, innan vi svängde om, vilket gjorde att vi förlorade lite för många matcher. Innan vi drog balansen mer rätt för att börja jobba igen. I den perioden så hade vi också många spelare som hade varit i bra form men som gick ner i form. Samtidigt hade vi en bred trupp som gjorde att det också blev en utmaning i att agera kring det. 

ANNONS

Vidare vill Gustafsson också peka på att domarnivån spelat in vad gäller den tidigare dystra trenden.

- När man pratar om den perioden så tror jag också att det är viktigt att man tar upp den typen av bedömningar som vi fick mot oss. Jag tycker även att fick bedömningar mot oss i dag (mot Djurgården). Jag tycker vi fortfarande är kvar i en situation där bedömningsnivån har varit matchavgörande för oss. Den blev inte det i den här matchen, men det stör faktiskt fortfarande, att vi hamnar i den typen av situationer. 

- När jag talar om bedömningsnivån så är det negativa saker som hänt för oss. Det gör att vi går ut (till match) med dåligt tålamod. Vad gäller det får vi, och framför allt jag, förbättra oss. I den här matchen tror jag att vi borde fått ett 3-0-mål godkänt (ett mål från Henrik Castegren dömdes bort på grund av att Christoffer Nyman bedömdes stå i vägen i en offsideposition) och jag kan inte för mitt liv begripa den varningen som Isak Bergmann Johannesson fick. Det sker saker som jag har svårt att begripa. Och jag har varit tyst länge nog nu när det gäller det.

Vad var det ni skruvade på vad gäller balansen?

ANNONS
- Framför allt la vi mer fokus på vårt försvarsspel. Vi blev lite mer konsekventa. Jag tror att det blev lite rörigt, jag ändrade lite för mycket i våra utgångspositioner. I viljan att hitta lösningen så blev det säkert lite rörigt. När vi till slut landade i ett konsekvent sätt att spela så hittade vi också en väg framåt. Jag hoppas vi kan fortsätta så.

Om även spelare känner att domslut stört laget och prestationerna det här året? Ja. Nyckelspelaren Simon Thern summerar frustration på följande sätt:

- Har ni (i media) sett vad vi fått mot oss? Har ni sett allt? 

Thern fortsätter:

- Alltså, jag gillar inte att prata om domarna. De gör ju sitt bästa och hela den biten. Men f…, det är klart att det är så in i helvete tröttsamt när man får mycket som studsar emot. Både vad gäller prestationsbiten, att vi inte riktigt kommer upp i nivå, och att vi sen får straffar mot oss, mål som blir bortdömda och det är saker som ingen vet varför. Inte ens motspelarna. Frågar man en motspelare: ”Vad hände?”, då svarar den: ”Jag vet inte”. Då är det klart att det känns att mycket går emot och det var i samband med den perioden då vi gick tyngre som lag.

ANNONS

- Jag vill inte kasta skit på domarna, men det är klart att vi har fått många domslut mot oss som varit avgörande för matchbilder och matcher. 

Även högerbacken Linus Wahlqvist är inne på samma linje. På frågan om domarnivån blivit en snackis internt svarar Wahlqvist:

- Det är klart att man pratar om det om man blir jävligt trött på det. När det blir någon situation i varje match så blir man jävligt trött på det. Men vad ska man göra? De är människor också.

Om matchen mot Djurgården säger för övrigt managern Jens Gustafsson följande:

- Det här var på förhand en tuff match, och det blev också det. Jag tycker at vi som lag agerade väldigt uppoffrande i 90 minuter, framför allt i försvarsspelet, där vi fick lägga mycket tid. Det har säkert att göra med att vi gjorde 1-0 tidigt, vilket präglade matchen. Alla ställde upp på ett bra sätt och det var många offensiva spelare som offrade sig för lagets bästa. 

- Vi hade också tillfällen där vi spelade fin fotboll och några bra kontringar. Vi är väldigt nöjda med tre poäng, framför allt med tanke på den trend som vi har haft under en lång tid. Nu visar vi att vi är på väg bort från den. Så jag är väldigt nöjd över det och jag är otroligt stolt över spelarnas sätt att agera på planen.

ANNONS
Publicerad 2020-09-27 kl 21:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto