Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Här är superlöftet som missar EM

Anel Raskaj missar sommarens EM-slutspel i Sverige. Svenska passet dröjer till nästa år. Men den enormt hyllade 18-åringen avslöjar nu att han vill spela för Sverige framför Kosovo.

- Ja, det vill jag göra. Är jag bara tillräckligt bra när jag får mitt medborgarskap, då väljer jag Sverige, säger han till FotbollDirekt.se.

- Men U21-EM har aldrig varit aktuellt. Jag har vetat länge att mitt medborgarskap inte blir klart förrän nästa år. Men när det blir det så vill jag spela för Sverige - om jag är aktuell. Jag har redan tackat nej till Albaniens landslag och Kosovo är inte accepterat av Uefa.

Besvikelse att missa slutspelet?
- Ja, det är tråkigt för jag tror att jag hade kunnat slå mig in i laget.

Zidane, Fabregas och Anel Raskaj! Liknelserna finns där.
Men hans tränare i Halmstad Janne Andersson och förbundskapten Jörgen Lennartsson tvistar om vilken världsstjärna han mest av allt liknar.
Här ett utdrag från en intervju med Svenska Dagbladet:
’"En ung Zinedine Zidane", tycker Andersson men får en huvudskakning till svar av Lennartsson:
’"Nej, jag tycker han är mer en Cesc Fàbregas".

- Men det där med Zidane…Janne menade att jag påminner lite om honom – inte att jag är en Zidane-kopia som det plötsligt heter att jag är, värjer sig Raskaj.

Smickrande eller stressande? - Mest smickrande, måste jag säga. Alltså: Nu är jag en lugn person och läser inte så mycket tidningar. Men det är klart att det ändå är roligare att höra positiva saker än dåliga. Och det är alltid viktigt att få höra bra saker från sin tränare för att det är den person man lyssnar på mest.

Men uppmärksamhet kan i längden vara tärande – det finns det många exempel på – orolig? - Det har inte varit några problem ännu i alla fall. Men det är klart att det kan bli för mycket uppmärksamhet. Det är bara att titta på en som Djurgårdens Rajalakso när det började pratas om proffsklubbar och så…det är säkert lätt att bli påverkad. Det kan jag förstå.

Ser du dig som ordinarie i Halmstad?
- Jag spelade ganska mycket i fjol. Det gör i och för sig inte att jag ska ta något för givet. Men det känns bra och jag spelade hela försäsongspremiären mot Falkenberg i helgen.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-02-02 kl 13:52