POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Här är Sveriges hopp i Uefa Futsal Cup

I vanliga fall är de ett stabilt mittenlag i division 1 - men under de närmsta dagarna förvandlas laget till Sveriges hopp i Uefa Futsal Cup där de möter professionella futsal-spelare.

Det är fjärde året som regerande svenska mästarna i futsal, Skövde AIK, ska försvara Sveriges färger. I år går turneringen i Azerbajdzjan där hemmahoppet Araz står för motståndet i öppningsmatchen.

- De är professionella futsal-spelare och gör inget annat än att träna inomhus. Vi har inte tränat inne på många månader. Dem räknar med att flera tusen kommer att se matchen och att TV ska sända direkt. Det blir ett äventyr, säger tränaren Stefan Jacobsson till FotbollDirekt.se.

Till vardags huserar Skövde AIK i division 1 och det kan tyckas lite märkligt att laget drar iväg för att spela inomhusfotboll mitt under brinnande säsong. För tillfället ligger västgötarna femma i tabellen och har åtta poäng upp till positivt kval.

- Nu ligger vi bekvämt i mitten av tabellen. Vi kan inte dra oss ur futsal-turneringen, men om vi hade legat högre så hade vi troligen inte åkt med bästa laget som vi gör nu.

Stefan Jacobsson erkänner utan omsvep att han inte är tillfreds med att dra iväg på inomhusfotboll när fem omgångar återstår av serien.

- Klubben har som mål att i framtiden hamna i superettan och då måste man lägga energi på rätt saker. Även om inte jag ska säga vad man ska satsa på. Nu kommer vi byta underlag och man vet aldrig hur kropparna reagerar på det, säger han.

Hur kommer det sig att ni är så bra i futsal? - Många spelare i Skövde har varit med på resan från division 5 till ettan. Och på den nivån spelar man mycket inomhusfotboll. Det finns många tekniska spelare i laget.

Matcherna spelas 2x20 minuter. I gruppen väntar Araz (Azerbajdzjan), Bratislava (Slovakien) och FC Nadin Sofia (Bulgarien).

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-10 kl 17:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå