Harbuzi briljerade i MFF:s vinst

Tre matchers måltorka. Då spräckte Labinot Harbuzi Malmös nolla i målprotokollet.
Och Wilton Figueiredo följde upp med sitt första mål för MFF, som innebar 2-1 (1-1) mot Djurgården.

Så lättade brasilianaren såg ut.
Liksom merparten av drygt 14 000 på läktarna.
Äntligen, vrålade publiken, som fått vänta fyra matcher innan Wilton Figueiredo visade det han köpts för.

Målet kom i den 68:e minuten. Först ett skott och sedan tog Figueiredo sin egen retur och placerade bollen med en skruvad insida.
Sedan blev han utbytt.

-Vi spelade enklare i andra halvlek. Det var extra skönt att Wilton fick göra det. Han blir bättre för varje vecka som går. Där finns en kapacitet, sade MFF:s tränare Roland Nilsson till Canal plus.

Men det var Labinot Harbuzi som bröt MFF-torkan.
Det hann gå hela 320 minuter (tre och en halv match), då Harbuzi slog till: 1-0 efter fem minuter mot Djurgården. Upptakten var fin med Guillermo Molins klack till Harbuzi som drog en försvarare och placerade bollen i bortre hörnet.

Dirigent, artist och strateg. 23-åringen har fått många epitet när han bländar med sin teknik, och flyter fram med låg tyngdpunkt. Där finns, om man så vill, likheter i rörelsemönstret med en dansk före detta världsstjärna: Michael Laudrup.
Malmö spelade bländade fotboll långa stunder, men föll också tillbaka då och då.

Djurgården låg och fiskade efter möjligheter. En crossboll ut till Johan Oremo och där var läget. Oremo nickade fram till Sebastian Rajalakso, som smet mellan mittbackarna och kvitterade till 1-1 minuterna före halvtid.