POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Hård träningsvecka låg bakom segern mot Örebro: "Spelarna har jobbat förbannat hårt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

SOLNA. AIK hade en tränat extra under veckan och jobbat med flera detaljer i spelet.
Det tyckte Rikard Norling gav utdelning mot Örebro.
- När vi kommer ut och får resultat så är det bra som en slutprodukt av veckans arbete, säger AIK-tränaren.

AIK har pratat mycket om det knackiga spelet på sista tiden. Framförallt var matchen mot IFK Göteborg en match där Solnalaget kände att de inte kom upp i den nivån de ville. Mot Örebro på lördagen såg det annorlunda ut och laget hade spelövertag i stora delar och vann även med 2-0. 

- Träningsveckan har varit väldigt intensiv för oss. Vi har tränat något pass extra än vad vi gjort tidigare och lagt om lite. Spelarna har jobbat förbannat hårt. Henok sa innan vi gick ut att vi har varit hemma och gjort vår läxa och pluggat hårt. Nu är det dags för testet, examen den här veckan och det känns otroligt bra nr vi har vänt och vridit på allt och sen när vi kommer ut och får resultat så är det bra som en slutprodukt av veckans arbete, säger tränaren Rikard Norling. 

En tydlig skillnad från ett par av matcherna den senaste tiden var att mittbackarna bredvid Per Karlsson, Panajotis Dimitriadis och Rasmus Lindkvist, var mer delaktiga i det offensiva spelet och kom upp i banan flera gånger. Norling menar att de skedde en hel del mot Elfsborg förra helgen och att AIK tog med den delen därifrån.

- Vi har jobbat med att försöka få med oss det vi kan få med oss generellt och framförallt mot Örebro som inte alls spelar som mot Elfsborg. Men vi kände att vi behövde få igång och få fart på vårt anfallsspel som gick i stå ett tag. Men de senaste matcherna har vi med hjälp av träning och bättre rörelser på laget har vi lyft upp det tillräckligt för att vinna matcher.

Även Henok Goitom kände att laget var mer offensiva mot Örebro än i de senaste matcherna.

- Ja, definitivt. Man kan känna sig mer offensivare när man erövrar den snabbt efter att man tappat den. Då blir det tryck på riktigt snarare än att det blir offensivt, men så förlorar man bollen och får gå hela vägen ner och då blir det då som har tryck mot oss. Det är stunder när Örebro har bollen, jag tror det var i mitten av första halvlek när de har bollen. Men vi skapar målchanser så bör göra minst ett eller två i första halvlek för att få lite lugn och ro. Vi snackade om det i halvleken att när vi kommer in i sista tredjedelen så måste det finnas någon slutprodukt genom inlägg eller att vi trär in bollen centralt och till slut så gör vi mål på ett inlägg, säger anfallaren.

Goitom får medhåll av Tarik Elyounoussi, som menade att spelet kändes bra och att matchen var en form av utlösning för laget.

- Vi har haft en fin träningsvecka med mycket energi i spelt, vi hade en positiv vecka och det märks i matchen. Jag tycker vi gör en bra match, första halvleken körde vi på. Det sista som saknades var målet, då. Vi fortsätter i andra, vi får målet också och det blir en del jobb som vanligt. Men det var desto skönare att få 2-0 så att man kunde andas ut. Det var en fullt förtjänad seger, säger norrmannen.

Oscar Linnér tycker att det varit en tidsfråga innan laget skulle få ut mer i spelet.

- Otroligt viktigt så klart (att vinna). Vi hade ett resultat i Borås som vi var missnöjda med, så då var det viktigt att vi studsade tillbaka och kommer in på ett bra vinnarspår igen, säger målvkaten.

Publicerad 2019-10-05 kl 20:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå