Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hårda böter för Djurgården: "Kunnat använt pengarna till något bättre"

Nu har disciplinnämnden kommit med sitt utslag kring oroligheterna i samband med mötet mellan Djurgården och Malmö FF. Stockholmsklubben får böta 70 000 kr för de inkastade föremålen mot MFF-spelaren Rick Kruys.

- Det är förstås oerhört tråkigt att människor inte kan bete sig som människor när de är på fotboll. Det här är pengar som vi hade kunnat använt till mycket andra roliga saker, säger Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson till FotbollDirekt.

Avbrutna matcher börjar bli vardagsmat i svensk fotboll. Igår avbröts mötet mellan Hammarby och Gais och för ett par veckor sedan avbröts mötet mellan Djurgården och Malmö, sedan supprortrar kastat in flaskor mot Malmös Rick Kruys och två supportrar dessutom beträtt planen.

Disciplinnämnden har tittat närmare på ärendet och nu kommit med ett utslag och fäller Djurgården på tre punkter.

1. Inkastade föremål. Från Djurgårdens supportersektioner kastades det in i vart fall åtta plastflaskor, delvis fyllda med vätska och en mängd mynt.

2. Pyroteknik. På Djurgårdens läktarsektioner antändes det bland annat fler än 30 bengaliska eldar. Inga av dess kastades in på planen eller mot någon person. Ingen personskada uppkom.

3. Obehörgit beträdande av spelplanen. I matchens 75:e minut trängde två av Djurgårdens supporters in på spelplanen och promenerade över en stor del av spelplanen innan de omhändertogs av ordningsvakter.

Dessa tre punkter tillsammans gjorde att disciplinnämnden fattade beslutet att utdela 70 000 kronor i böter till Djurgården, varav 25 000 kronor är ett straff för själva intrånget på planen.
- 70 000 kronor är ett rätt stort bötesbelopp. Det är det största som har dömts ut en här säsongen. Det näst största är 60 000 kr och där var vi också inblandade på ett hörn. Disciplinnämnden kan döma ut belopp mellan 0 och 500 000 kr, säger Jonsson.

- Man kan tycka att det är horribelt att vi som förening ska bli bestraffade när det handlar om några få individer men samtidigt är det vårt ansvar att se till att allt fungerar.

Du pratade tidigare efter att det inträffade om att leta upp de ansvariga för handlingen och se till att de skulle få betala. Står du fast vid det? - Ja, åsamkar man oss en skada så är det självklart att man ska få betala för den.

Igår avbröts mötet mellan Hammarby och Gais och nu bötfälls alltså Djurgården för att deras match mot Malmö FF blev avbruten. Även om IFK Göteborg, Malmö och Helsingborg också kan ha stök kring sina matcher är ändå känslan att det mest är ett Stockholmsfenomen att försöka ta sig in på planen och förstöra matcher.
- Det vill jag inte riktigt hålla med om men det vi pratar om här är två av sveriges största fotbollsklubbar som inte har presterat sportsligt på den nivå som supportrarna förväntat sig och det gör att vi har stror frustration i vårt supporterled.

Det är inte många matcher kvar av den här säsongen och Jonsson hoppas att sista delen av säsongen förlöper utan nya incidenter.
- Ja, vi håller tummarna för att det inte ska bli så.

Publicerad 2009-09-24 kl 15:57
Annons
Annons
Annons