Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hareide öppnar för en fortsättning i ÖIS: “Det är ingen omöjlighet”

Åge Hareide tillträde som ny tränare för jumbolaget Örgryte i juni. I sin första blev det förlust mot Elfsborg med 3-0. Trots det prekära tabelläget kan succétränaren tänka sig en fortsättningen i klubben även nästa säsong.

- Det är inget jag har tänkt på, men det är ingen omöjlighet. Först ska vi klara uppgiften att klara oss kvar, säger Åge Hareide till FotbollDirekt.se

Åge Hareide, ny tränare i Örgryte, har ett gedigt CV. SM-guld med Helsingborg 1999 och fyra år som huvudtränare för det norska A-landslaget. Trots att det fanns andra europeiska intressenter valde han utmaningen Örgryte.
- Det fanns lite andra anbud, bland annat en del i Österike som var akutellt, men Sverige kändes mer lockande, berättar Hareide.

Sverige ligger honom varmt om hjärtat och det var en av anledningarna till att han tog jobbet  efter en tids uppehåll från tränarjobbet.
- Jag var sugen på att börja träna igen efter ett och halvt års frånvaro. Jag jobbade för norska tv-kanalen NRK och det var fint, men jag trivs bäst på fotbollsplanen. När Örgryte tillfrågade mig kändes det rätt eftersom jag trivs i Sverige och det här var en utmaning som triggade mig.

55-årige Hareide passar även på att hylla den svenska fotbollskulturen.
- Sist jag var här upptäckte jag att svenska spelare är väldigt disciplinerade, tålmodiga och välutbildade som fotbollsspelare.  Den svenska fotbollskulturen har större tålamod än den norska.

Örgryte är en förening med starka allsvenska traditioner som nu åter riskerar att trilla ur den svenska fotbollens finrum. Åge Hareide har dock en noga utsuderat poängstrategi för att säkra det allsvenska kontraket i höst.
-  Vi har en tro på att åtminstonde klara en kvalplats. Det är 51 poäng kvar att spela om och det bör räcka till en kvalplats om vi tar 1,5 poäng i snitt. Förlorar vi en match måste vi vinna nästa.

Publicerad 2009-07-07 kl 12:21
Annons
Annons
Annons