Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hareides coachning från läktaren kan ge avstängning

Örgryte hävdar i ett pressmeddelande på onsdagen att det inte var fel av tränaren Åge Hareide att fortsätta coacha sitt lag från läkaren sedan han blivit visad av planen av domaren under matchen mot Häcken i tisdags.

Öis konstaterar i reglerna om lindrig avvisning att "...står det klart och tydligt att en ledare skall vara avstängd i kommande match...men det står ingenting i reglerna att en ledare inte kan och får coacha sitt lag i samma match som man blivit avvisad ifrån."

Svenska fotbollförbundet disciplinnämnds ordförande Khennet Tallinger säger till TT att en tränare får fortsätta coacha sitt lag i samma match från läktaren om förseelsen som föranlett avvisningen bedöms som lindrig av domaren - men däremot inte om den bedöms vara grov.

-Vi får avvakta och se vad det står i domarrapporten, men vad jag har förstått så var det en grov avvisning, säger Tallinger i telefon till TT.

Om det handlar om en grov förseelse i det aktuella fallet, så kan Hareide dömas till tillrättavisning, böter eller avstängning för att ha coachat sitt lag från läktaren.

Publicerad 2009-09-30 kl 18:41
Annons
Annons
Annons