Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hårt mot hårt - här är frågorna tränarna vill slippa

Här är frågorna den allsvenska tränarkåren gärna undviker. FotbollDirekt.se har låtit den allsvenska tränarkåren svara för sig inför dagens premiär.

I dag är det allsvensk premiär och då börjar svaren ges på en rad frågor.
Håller Halmstads målvakter? Vem ska fylla luckan efter Henke? Och hur axlar Tomi Maanoja Daniel Örlunds fallna mantel i AIK?
FotbollDirekt.se ställer de allsvenska tränarna mot väggen i denna sista enkätdel.

De allsvenska tränarna får här varsitt tufft påstående att svara upp emot.

AIK
Daniel Örlund höll nollan 19 gånger förra säsongen. Toni Maanoja kommer att få svårt att upprepa samma sak…

Mikael Stahre, tränare:
- Örlund var en bra målvakt och Maanoja har förutsättningar att bli minst lika bra.

BP
Även om ni har gjort några värvningar som Pontus Segerström och Babis Stefanidis blir luckan efter Philip Haglund allt för svår att fylla…

Roger Sandberg, assisterande tränare:
- Det är rätt. Den luckan kan vi inte fylla. Han var en helt unik spelare. Men med en skadefri Andreas Eriksson kan det bli bra ändå. De unga spelarna är dessutom ett år äldre och kan också täcka upp för honom.

Djurgården
Mattias Jonsons fortsatta skadeproblem gör att ni får fortsatta problem med ert anfallsspel...

Carlos Banda, assisterande tränare:
- Mattias är en duktig spelare och karaktäriserar mycket av det vi står för. Även om han är viktig så bär han inte själv vårt eget anfall. Oavsett om han spelar eller inte, så anfaller vi med tio spelare när vi går till anfall och försvarar oss med elva spelare när vi försvarar oss.

Elfsborg
Er arena som är ert starkaste vapen blir också ert fall. Ni behärskar inte spel på ”riktigt” gräs tillräckligt bra. Ni tog bara fyra av era 15 segrar förra säsongen på icke konstgräs...

Magnus Haglund, tränare:
- Jag tycker ändå vi har ett bortaspel som är fullt acceptabelt och den här säsongen är förhoppningen att vi ska ta fler segrar på bortaplan. Men totalt tog vi bara sex segrar borta och det är för lite.

Gais
Wanderson kommer inte att lyckas lika bra den här säsongen. Dels är han mer påpassad av motståndarförsvararna och dels tänker han på miljonerna han kan tjäna som proffs i en större liga...

Alexander Axén, tränare:
- Han kan inte bli mer påpassad än vad han redan är och jag kan garantera att han har fullt fokus på att göra ett bra jobb för oss den här säsongen.

Gefle
Mikael Dahlberg lyckades inte hos Djurgården. Han får svårt att fylla luckan efter Hasse Berggren...

Urban Hammar, tränare:
- Dahlberg betyder väldigt mycket för vårt spel. Nu är inte Hasse definitivt borta heller men Dahlberg har gjort tre mål på försäsongen, även om vi inte har värvat honom just som en utpräglad målskytt.

IFK Göteborg
Ni står och faller med Tobias Hyséns målskytte. Gör han inte mål, då har ni svårt att vinna matcherna...

Jonas Olsson, tränare:
- Ta bort Tobias mål den förra säsongen och vi landar ändå på en riktigt bra siffra med fler mål än vad nästan hälften av övriga lag gjorde. Men det stämmer att han inte gjort mål mot AIK exempelvis och dessa matcher har vi förlorat. Men det kommer det med!

Halmstad
Ert målvaktspar är för orutinerat för Allsvenskan. Ny målvakt kommer att värvas under sommaren...

Lasse Jacobsson, tränare:
- Vi tror det på målvaktspar vi har. Annars skulle vi inte satsat på dessa. Om vi skulle göra en dålig säsong så är det inte helt säkert att det är målvaktsspelet det beror på.

Helsingborg
Ni kommer att ha svårt att få ihop ert anfallsspel utan Henke Larsson, vilket gör att ni inte kommer att vara med i toppstriden…

Conny Karlsson, tränare:
- Vi kommer nog att märka av att Henke saknas. Men vi har ett lag som är bättre som lag än det vi hade ifjol. Vi har många spelare som kan kliva fram och som har chansen att göra det nu.

Häcken
Förra säsongen kunde ni ta många med överraskning. Nu har verkligheten hunnit ikapp och ni får kämpa för att inte bli indraget i bottenstriden...

Peter Gerhardsson, tränare
- Inga tecken tyder på att det ska bli så. Vi har gjort en bra försäsong och har tagit vid där vi avslutade hösten förra säsongen. Det vi gjorde förra säsongen har gjort oss stabila.

Kalmar
Den här nye brassen som ni har värvat, Jael Ferreira, han kommer att inte göra tio mål i årets allsvenska...

Nanne Bergstrand, tränare:
- Om man ser på de övriga brasilianare vi har haft så handlar allt om tålamod. Hur många mål han gör beror helt och hållet på den anpassningstid han behöver.

Malmö FF
Wilton Figueiredo kommer inte att orka upp i tio mål den här säsongen…

Roland Nilsson, tränare:
- Han behöver inte alls göra 10 mål, så länge han spelar fram till 10-15. Om han sedan gör fem eller tio mål själv spelar ingen roll.

Mjällby
Ni kommer som nykomling att få det svårt att kopiera Häckens bedrift från förra säsongen...

Peter Swärdh, tränare
- Det är ingen ambition vi har heller. Det vi vill är att skapa en utveckling av vårt eget spel och säkra allsvenskt spel 2011.

Trelleborg
Ni kommer inte att orka över 3 000 åskådare i snitt den här säsongen heller hemma på Vångavallen…

Tom Prahl, tränare
- Det kan gå. Gör vi en bra säsong kan vi locka 3050 eller varför inte sikta på 4000?

Åtvidaberg
Er trupp är för tunn och ni kommer att vara ohjälpligt sist redan efter halva serien...

Daniel Wiklund, tränare:
- Det tror inte vi - förstås. Vi har många yngre förmågor som har visat att dessa är beredda att ta det tuffa jobb som krävs.

Örebro
Ni klarar varken av att behålla Alejandro Bedoya eller Roni Porokara efter sommaren och kan därmed inte blanda er in i striden om en topp 5-placering…

Sixten Boström, tränare
- Om de far iväg får vi förhoppningsvis tillräckligt med pengar för att värva nya spelare. Principiellt har jag inget emot att spelare kommer och går. Vi har också fler alternativ att använda den här säsongen än den förra.

Publicerad 2010-03-13 kl 11:17
Annons
Annons
Annons