Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hasse Borg om försäljningen: ”Rubrikerna försvårade arbetet”

Klubbarna är överens, Ola Toivonen är PSV Eindhovens spelare förutsatt att han kan komma överens om ett kontrakt och klarar läkarundersökningen.
- Det känns lite tråkigt, vi får se om vi kan hitta en bra ersättare, säger MFF:s sportchef Hasse Borg till fotbollskanalen.se

I höstens och vinterns mest segdragna transferhistoria återstår blott epilogen. PSV Eindhoven är överens med Malmö FF om en värvning av Ola Toivonen.

Hasse Borg som skött förhandlingarna för MFF kan pusta ut, lite grann i alla fall.
- Nu får vi se om vi kan hitta en bra ersättare. VI jobbar kontinuerligt med att ha ersättare på varje plats och vi har ett antal namn, säger han.

Är det ett arbete som påbörjas direkt, eller är det kanske påbörjat redan?
- Vi har ju varit medvetna om att risken att en sådan här spelare försvinner är stor. Men nu får vi intensifiera arbetet, säger Borg.
- Det är ju så att ska vi ha in nya spelare så vill ju vi och tränarna ha in dem så tidigt som möjligt, fortsätter han.

Samtidigt som Hasse Borg kan vara nöjd med att ha fått bra betalt för en av klubbens spelare är det ändå med viss sorg han tvingas konstatera att klubben får skiljas från en av sina bästa spelare.
- Sån är den verklighet vi jobbar i. Klubben blir i och för sig finansiellt starkare vilket inte är oviktigt, särskilt i dessa tider. Men det känns lite tråkigt för vi tappar en fantasisk fin kille och en bra fotbollspelare, säger han.

- Men samtidigt är det en fantastisk chans för Ola och vi önskar honom ett stort lycka till, fortsätter Borg.

Under tiden som förhandlingarna mellan PSV och Malmö FF pågått har de kantats av rubriker, rykten och spekulationer i pressen.

Har affären påverkats av eller skyndats på grund av uppståndelsen i media?
- Det har blivit en del olyckliga rubriker och så vidare. Det har snarare försvårat och gjort att det tagit längre tid. Förhandlingarna ska ju skötas mellan klubbarna, inte i media, säger Hasse Borg.

- Och det är alltid så att om en spelare blir påmind så vill han iväg mer och mer. Och man ska komma ihåg att vi inte har haft några matcher under den här tiden, som tur är. Det är inte lätt för en spelare att inte bli påverkad av sådant här, särskilt under säsong när man spelar matcher, fortsätter han.

Publicerad 2009-01-14 kl 17:56
Annons
Annons
Annons