Hawaiifotboll när Dif och Elfsborg kryssade:"Ibland får man tänka på publiken"

Målvaktstabbar, självmål, svängdörrsförsvar. Men kul för alla som gillar att se mål.
Djurgården och Elfsborg spelade 4-4.
-Ibland får man tänka på publiken, säger Lennart Wass, hemmatränaren.

Underhållning? Eller snudd på parodi? Eller två lag vars spelare vill få slut på säsongen och dra på semester till varmare breddgrader än de som bjöd på plus tre och ett styggt kallt regn i 90 minuter?

Nåväl och hur som helst. Målen rasade in i takt med misstagen och bjudningarna. Såna där tabbar som gärna gör tränare gråhåriga.
Och besvikna.
Som Magnus Haglund.

Tre gånger ledde Elfsborg, som gick in till matchen med föresatsen att ge Örebro en fajt om tredjeplatsen, biljetten till Europa league nästa år.

Nu ser den platsen ut att vara vikt för ÖSK.
-Jag är otroligt nöjd med vårt offensiva spel, men vi har oerhört svårt med försvarsspelet i eget straffområde, säger Haglund.

Jovars. Det straffade sig gång på gång - och allra hårdast när matchklockan nått en bra bit över ordinarie tid.

Djurgården satte allt på ett kort. Upp med hela laget, målvakten Pa Dembo Touray inkluderad. Satsningen lyckades. Kennedy Igboananike nickade in 4-4 med sekunder kvar sedan Sebastian Rajalakso prickat ribban.
-Gör man fyra mål på hemmaplan ska man vinna matchen. Som tränare är man inte nöjd, men ibland får man tänka på publiken.
-Jag är också väldigt nöjd med att spelarna går hela vägen in i kaklet, säger Wass.

Med flyt och större beslutsamhet kunde Djurgården ha fått såväl 2-0 som 3-0 innan väckarklockan ringde hos Elfsborg.

Men Anders Svenssons precisa 50-meterspassning, den som nådde Denni Avdic, ändrade matchbilden. Avdic spelade snett inåt från kanten. Där kom Djurgårdens Prince Ekong farande, stötte in bollen i eget mål och spelade samtidigt 1-1 med sig själv. Det var nämligen han som befann sig närmast Jesper Christansen när den danske målvakten missade en utboxning efter 13 minuter.

Målet fick fart på Elfsborg.

Men Stefan Ishizaki blev lika förvånad som alla andra i 50:e minuten. Det lama skottet gled som en hal tvål genom Tourays handskar.

Igboananike kvitterade, men omgående gjorde inhopparen Amadou Jawo 2-3. Petter Gustafson kvitterade på nytt - och lika omgående återtog Elfsborg ledningen genom Avdic.

Och så fick Igboananike sista ordet, i 93:e minuten.

TT

Publicerad 2010-10-24 kl 22:32

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.