Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK-basen: "Han har fantastiska värden"

Foto: SCANPIX

Sead Haksabanovic övergång till Club Brügge sades ha stoppats på grund av en misslyckad läkarundersökning.
Något som inte stämmer, menar Halmstads ordförande Tony Karlsson.
- Sead har fantastiska värden, säger han till Fotbollskanalen.

Sead Haksabanovic var nära en övergång till belgiska Club Brügge men valde att i stället stanna kvar i Halmstad BK. Under fredagskvällen kom nyheten om att 17-åringen förlängt kontraktet med den allsvenska nykomlingen.

Den belgiska tidningen Het Nieuwsblad uppgav i veckan att svensken inte ska ha klarat läkarundersökningen och att klubben därför tvekat på en övergång. Uppgifter som klubbens vd, Vincent Mannaert, dementerade.

- Haksabanovic är en stortalang som utmärkt sig i svenska andradivisionen och flyttades upp med Halmstad. Det ligger ingenting i att han skulle ha dåliga tester som det skrivits om i media. Raka motsatsen, han har en stark fysik och stor potential. Vi fortsätter att följa honom noga, sa Mannaert.

Halmstads ordförande Tony Karlsson tillbakavisar också påståendet.

- Vad ska jag säga? Sead har fantastiska värden precis som de (Brügge) har gått ut med. Tidningarna skriver så jäkla mycket, säger Karlsson till Fotbollskanalen.

Så det ligger ingen sanning i att han ska ha misslyckats med läkarundersökningen?
- Nej.

Antalet klubbar som lagt bud på Halmstad uppgår till "en handfull" enligt Karlsson. Därför var det en aning överrskande att talangen stannar kvar i Sverige.

- Ser man det utifrån, på det mediala trycket, så ser det ut som en jättevändning. För oss är det ingen jättevändning. Vi har haft en dialog hela tiden. Familjen, med Sead i spetsen, har bestämt sig för att stanna. Det är det som finns att säga.

Även om intresset för Haksabanovic varit stort påpekar Karlsson att det i slutändan bara var Club Brügge kvar.

- I slutet var det ändå så att de föll tillbaka på det som är mest långsiktigt. Då har man vaskat bort rätt många stora pjäser. Familjen är klok och ser vad som är rätt för nästa steg. Det har varit många tunga namn som fallit bort tidig, säger Karlsson.

Hur nära var det att han lämnade?
- Svårt att svara på. Jag väljer att inte fokusera på det. Utan det finns en annan historia att fokusera på - att vi är överens om att Sead spelar för oss. Det är där vi har lagt kraften.

Haksabanovic kontrakt gäller i tre år. Och om Tony Karlsson får bestämma kommer Haksabanovic inte att fullfölja kontraktet.

- Jag hoppas för Seads skull att han inte spelar kontraktet ut. Han har så mycket fotboll i sig så jag hoppas att det händer något på vägen, det måste jag säga.

Publicerad 2016-12-16 kl 22:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons