Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK efter 0-6: "Det vore fan om inte spelarna knöt näven"

0-6 mot Elfsborg senast kan få vem som helst att bryta ihop. När Halmstad möter Åtvidaberg på söndag är det bara en sak som gäller - revansch.

- Det är inte roligt när sådant här händer men det är ingen som har dött men samtidigt är det här ingenting man får glömma. Vi måste ta med oss det här in i framtiden och lära oss något av det. Hade vi bara låtit det vara hade det verkat som om det varit okej att förlora med 0-6 och då är det lätt att det händer igen, säger tränaren Lasse Jacobsson till FotbollDirekt.se.

Han har fått vara mer psykolog än tränare den senaste veckan och berättar om svårigheterna att träna ett lag jämfört med en individuell idrott.
- En tennistränare har bara sin spelare som han kan jobba med efter en förlust med 0-6, 0-6. Här är det många olika personer som behöver sin individuella behandling, säger Jacobsson.

0-6 mot Elfsborg måste väl ändå ha fått dig att fundera över om det var rätt taktik du använde?
- När det blir ett sådant här resultat spelar det nästan ingen roll vilken taktik du har. Taktiken var helt genialisk egentligen, vi fick dem dit vi ville från början med att skärma av Bajrami.

- Det är klart du inte tränar på att man ska ge motståndarna enkla mål. Jag tror att hade vi gjort 1-1, så hade matchbilden blivit annorlunda. Efteråt sade Elfsborg att de var lite frågande till var de stod någonstans efter 0-0 mot Gefle och 0-3 i genrepet mot Häcken. I stället lossnade allting när vi vek ned oss efter 0-2.

Det var i synnerhet ett läge, där Jacobsson kände att matchen avgjordes.
- De får ett skitmål som man inte ska bjuda på men vi viker inte ned oss och skapade ett par bra chanser. Men när Emir missar öppet mål, det är då vi viker ned oss och sedan gör de 2-0 på ett billigt sätt. Det vi presterar i andra halvlek är inte tillräckligt bra.

- Sedan kan man alltid försöka spela på att stänga matchen så att det inte blir mer än 0-2 eller 0-3 men det misslyckades vi totalt med.

Hur har reaktionerna varit i veckan efter förlusten. Hur har spelarna känt det? 0-6 är ju inga smickrande siffror...
- Lite skämmigt är det ju och de får frågorna när de är ute på stan men det har sett bra ut på träningarna och det känns som om det har varit en lång väntan på att få ladda ur.

Ja, nu är det väl bara att knyta näven i fickan som gäller?
- Det vore fan annars om inte spelarna gjorde det. Det är ju bra att vi spelar på hemmaplan i söndagens match. Det hade varit mycket värre om vi hade haft en konstgräs match borta till direkt.

Publicerad 2010-03-26 kl 16:21
Annons
Annons
Annons