Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

HBK ersätter inte Fribrock

Martin Fribrock försvinner nu från Halmstad, men klubben anser sig inte behöva jaga ersättare till sin talangfulle ytter.
- Vi har säkerställt att vi har ersättare, säger ordförande Arne Ekstrand till FotbollDirekt.se.

Halmstad släpper sin succémittfältare till danska Esbjerg efter en budgivning som sägs ha slutat vid dryga fem miljoner kronor. Men trots att pengarna nu finns, vill inte Halmstad förstärka laget med fler spelare.
- Vi tänker inte värva någon som det ser ut idag. Vi har bra kontroll på vad som finns i spelarväg både i Sverige och utomlands. Finner vi att det behövs så kommer vi hämta in spelare. Men så är det inte idag, säger HBK:s ordförande Arne Ekstrand till FotbollDirekt.se.

Förlusten av Fribrock kan till en början komma att bli kännbar. Men i längden ska affären ha gynnat klubben, säger Ekstrand.
- Vi gör en bedömning av vad alla försäljningar innebär, både sportsligt och ekonomiskt. Ett sånt här beslut tas ihop med tränarstaben och vi har kommit fram till att den här affären ska genomföras. Vi har säkerställt att vi har ersättare.

För Arne Ekstrand och Halmstad handlar försälningen inte bara om pengar - det handlar om att ge spelare chansen att gå vidare i karriären och inte hindra deras utveckling.
- Vi är den klubben i Sverige som utvecklar såna här kvalitetsspelare. Om vi ska fortsätta att locka spelare, måste vi också låta dem som får möjlighet till det röra på sig. Det handlar om att vara trovärdig.

- Sen kan inte alla spelare gå till stora klubbar nere i Europa, men då kan de åtminstone få chansen i Norge eller Danmark. Det är den gode Martin Fribrock ett bra exempel på, säger Arne Ekstrand.

Publicerad 2008-06-26 kl 17:00
Annons
Annons
Annons