Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK håller hårt i sin guldklimp: "Antal klubbar som varit här och tittat"

Han är en av allsvenskans hetaste och är mycket viktig för sitt lag. Halmstads Michael Görlitz har slagit ut i full blom under säsongen. Nu ska HBK-ledningen göra allt för att behålla sin guldklimp.

- Vi vet att det har funnits ett antal klubbar här och tittat på Michael, främst under hösten, säger klubbens ordförande Ingemar Broström till FotbollDirekt.se.

Halmstads BK har haft ett sportsligt mycket svagt år. Hallänningarna balanserade och lyckades till slut hålla sig på rätt sida av kvalstrecket. Men en spelare som tagit flera kliv framåt den här säsongen är Michael Görlitz. I FotbollDirekts omröstning tyckte 70 procent att han varit HBK:s bästa spelare i år. Tysken har två år kvar på sitt kontrakt med Halmstad och föreningen är inte intresserat av att släppa honom.

- Vi vill behålla honom och jag tror att vi behöver Görlitz nästa år. Sedan är det upp till honom själv också om det skulle komma ett bud. Men vår ambition är att behålla honom.

Michel Görlitz kom till Halmstads BK sommaren 2008 från Bayern München. Han har varit given i startelvan sedan han kom och den här säsongen har 22-åringen ofta briljerat på sin kant. Men fortfarande har inte Halmstad fått något bud på mittfältaren.
- Det finns inga bud och inga kontakter är tagna. Sedan kanske någon har hört av sig till hans agent, men vi har inte hört något, försäkrar Broström.

Vad säger Görlitz själv? - Han, precis som de flesta andra spelarna vill ut i Europa förr eller senare. Men jag vet också att Michael trivs väldigt bra hos oss.

Skulle ni sälja honom till en allsvensk konkurrent om budet var det rätta?
- Nej, (skratt), vi vill inte gärna sälja honom.

Publicerad 2009-11-14 kl 14:00
Annons
Annons
Annons