POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

HBK kan få plats i Europa League

Halmstads BK kan göra IFK Göteborg, Elfsborg och Helsingborg sällskap i Uefa Europa League. I maj vet HBK om det blir så.

Uefa Cupen och Intertoto-cupen går till nästa säsong ihop och blir Uefa Europa League. IFK Göteborg, Elfsborg och Helsingborg har redan kvalificerat sig till turneringen och Halmstad hoppas kunna göra de allsvenska kollegorna sällskap. Halmstad är nämligen det laget som kan komma med tack vare Fair Play-poäng.

- Det vore fantastiskt roligt om det skulle bli så och vi hoppas jättemycket på det. Samtidigt är det väl inte så trolig eftersom Uefa har gjort om upplägget, säger Halmstads tränaren Janne Andersson till FotbollDirekt.se.

Det HBK-tränaren syftar på är att Sverige måste hamna bland de tre främsta länderna vad det gäller Fair Play-poäng. Just nu är Sverige sexa och Halmstads chans är att länder som Danmark, Skottland, Holland och Wales tappar poäng under våren så att Sverige kan passera.

- Vi får säga till våra svenska domare att visa en jäkla massa röda kort när de är utomlands och dömer, säger Andersson och skrattar.

I den svenska Fair Play-ligan kom Halmstads BK fyra men eftersom Kalmar FF, Elfsborg och Helsingborg, som alla kom före, redan är kvalificerade för Europaspel så står Halmstad på tur.

Publicerad 2009-01-30 kl 12:07
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå