Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK klart för nedflyttning: "Vi får skylla oss själva"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Dennis Kozicas straffmål mot Kalmar i spelaren.

Halmstad och AFC åker ur allsvenskan.
Det står klart efter att J-Södra besegrat Kalmar under måndagskvällen.
- Vi har satt oss i den här situationen och får skylla oss själva, säger HBK:s Marcus Mathisen till Fotbollskanalen.

Halmstad tog sig upp till allsvenskan efter kvalseger mot Helsingborg i fjol. Då blev Marcus Mathisen stor hjälte med två mål under slutminuterna på Olympia. Men sejouren blev bara ettårig. Efter J-Södras seger mot Kalmar under måndagskvällen står det nu klart att HBK spelar i superettan nästa säsong.

- Det är ju tråkigt. Vi hoppades fortfarande på att vi skulle klara det. Jag tror att vi hade haft en bra chans om Kalmar hade vunnit med tanke på att Jönköping hade ett tufft schema på slutet med Djurgården borta och Östersund hemma, säger Marcus Mathisen till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Jag såg matchen, men det är inte mycket att göra och vi har ju varit medvetna om läget länge. Vi har satt oss i den här situationen och får skylla oss själva.

Vad är det som inte har fungerat den här säsongen?
- Vi har haft ett väldigt ungt lag och emellanåt inte varit kloka nog. Sedan tycker jag att vi har haft otur med några resultat, speciellt i några av hemmamatcherna. Vi unga spelare vill så mycket och då är det bra med några äldre spelare som kan bidra med lugn och erfarenhet. Men vi tappade några av spelarna som skulle bidra med det när Johan (Oremo) blev skadad och Ivo (Pekalski) flyttade till England.

Hur ser det ut för egen del, följer du med ner i superettan?
- Jag har kontrakt till december nästa år. Vi får se vad som händer men som det ser ut nu så stannar jag kvar i Halmstad, om inte Barcelona ringer i morgon..., säger Mathisen.

Efter kvällens resultat står det även klart att AFC Eskilstuna åker ur allsvenskan.

Publicerad 2017-10-23 kl 21:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons