HBK krossade Nyköping - MFF också vidare

Malmö FF gjorde vad man skulle och vann över division 1-laget Carlstad United med 2-0. Halmstad gjorde lite mer än så och var ofina nog att krossa Nyköping med förnedrande 9-0.

- Vi snackade faktiskt om att försöka göra tio mål, och det var ju nära att det lyckades, säger HBK-anfallaren Ajsel Kujovic till Hallandsposten.

Kujovic satte själv både 1-0 och 2-0 innan paus. I andra satte han sitt tredje för kvällen. Segern var Halmstads största seger i tävlingssammanhang på 25 år.

- Jag har aldrig varit med om något liknande sedan man spelade sjumanna i något pojklag - ja, framåt alltså, säger Andreas Johansson och har 0-9 mot Helsingborg i åtanke.

Malmö FF vann med 2-0 mot Carlstad. Talangen Agon Mehmeti gjorde första målet när han bara varit på planen i fyra minuter. De 2 950 personerna på läktaren hade innan det fått se ett respektlöst Carlstad som skakade ett ordinarie Malmö FF. I början av andra akten punkterade Niklas Skoog matchen med ett distinkt skott.