Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK öppnar för Ljungberg - Arsenal tystlåtet

Foto: Bildbyrån.

Fredrik Ljungberg sparkades nyligen av Wolfsburg.
Återvänder han nu till Arsenal, som han lovat en återkomst i framtiden?
"Det finns ingen uppdatering", skriver kommunikationschefen Mark Gonnella i ett mejl till Fotbollskanalen.

För lite mindre än en månad sedan fick Fredrik Ljungberg sparken av Wolfsburg. Efter fyra ligamatcher fick huvudtränaren Andries Jonker och de två assisterande tränarna Uwe Spiedel och just Ljungberg lämna sina uppdrag i Bundesliga-klubben. Så vad händer nu med svensken?

När den tidigare storspelaren blev klar för Wolfsburg i våras, efter att ha lämnat Arsenal där han var U15-tränare, avslöjade Arsenals manager Arsene Wenger att Ljungberg gett ett löfte till London-klubben.

- Vi gav honom tillåtelse att gå till Wolfsburg, men med ett löfte om att han kommer tillbaka hit om det finns möjlighet att komma tillbaka. Generellt så tycker jag att det är en del av hans utbildning att bli en tränare att ha den här typen av erfarenhet. Förhoppningsvis kan vi använda det senare i Arsenal, sa Wenger till Arsenals hemsida då.

Så blir det nu en återkomst till Arsenal när 40-åringen är utan jobb? Premier League-klubben är tystlåten om Ljungberg när Fotbollskanalen tar kontakt. På frågorna om "Freddie" kommer återvända till Arsenal, eller om det finns någon kontakt mellan klubben och Ljungberg, svarar "the Gunners" kommunikationschef Mark Gonnella följande i ett mejl:

"Det finns ingen uppdatering från oss angående Freddie".

Det enda Ljungberg själv yttrat om sin framtid är att han "ser fram emot min nästa utmaning", vilket han skrev på Twitter i samband med att han fick lämna Wolfsburg. Under tiden i Tyskland har han dock förklarat att han har en nära kontakt med Arsenal. 

Att svensken nu satsar på en karriär som tränare råder det i alla fall ingen tvekan om.

- Vi får se vad som händer i framtiden. Men det är klart att jag försöker att få så mycket erfarenhet som möjligt. Jag har jobbat med ungdomar, försökt se hur de tänker, se vad som gör dem intresserade och koncentrerade. Så i framtiden är det något jag hoppas på (att bli huvudtränare) men under tiden vill jag få erfarenhet och bli duktig på det jag gör, sa Ljungberg i en intervju i somras

I samma intervju uteslöt inte Ljungberg ett framtida jobb i en svensk klubb eller ett svenskt landslag. På frågan om hur han skulle reagera på ett sådant erbjudande sa han:

- Det får man väl se om det händer.

Fredrik Ljungberg har en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig, med spel i bland annat Arsenal och det svenska landslaget (75 A-landskamper). Nu har han utbildat sig till tränare och var ansvarig för Arsenals U15-lag innan flytten till Wolfsburg.

Innan flytten till London slog Ljungberg igenom stort i allsvenskan och Halmstad BK. Klubbens ordförande Tony Karlsson säger att man inte haft kontakt med Ljungberg, men att han skulle välkomna honom till ledarstaben.

- Fredrik har jättemycket erfarenhet och det är klart som fasen att han skulle kunna tillföra något i vår ledarstab. Det är ingen tvekan om det. Men därifrån till att säga att Fredrik är ett alternativ för oss – det har jag ingen aning om.

Hur mycket kontakt har du eller någon annan generellt sett kontakt med Fredrik?
- Det är de gamla spelarna som spelade ihop med Fredrik som har haft kontakt med honom. Jag personligen har inte haft någon kontakt med honom och det är väl någon man får överväga naturligtvis.

Klubben kommer nu, under de kommande veckorna, arbeta fram namn som ska ingå i huvudtränaren Igor Kruljs ledarstab.

- Vi har inte bollat om några namn ännu. Vi ska sitta bland annat i morgon och en gång nästa vecka. Därför är det omöjligt att svara på det (om Ljungberg är aktuell).

Publicerad 2017-10-10 kl 12:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons