POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HBK-profil mörkar inte smärtgräns

INFÖR HALMSTAD-MJÄLLBY:


Halmstads Mikael Rosén oroas av den dåliga poängskörden. Inte en vinst hittills och nu känner han press.
- Vi måste vinna. Det måste komma nu. För varje förlust måste vi ju komma närmare en seger.

HALMSTAD

Preliminär startelva: Karl-Johan Johnsson - Emil Salomonsson, Johnny Lundberg, Tomas Zvigzdauskas, Kujtim Bala - Zamora, Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén, Michael Görlitz - Marcus Olsson, Joe Sise.

Skador/avstängningar: Nauzet Perez (a), Christian Järdler, Viktor Ljung, Ivan Diaz.

Han är formstarkast: Karl-Johan Johnsson. Talangen får chansen i Perez avstäningsfrånvaro. Får en tuff uppgift i Halmstads kanske viktigaste match hittills. Inget att göra på insläppta målen mot Djurgården.

Citat från Halmstad:
- Jo men det är ju självklart att man känner att man vill börja plocka lite poäng och ta en seger, säger Halmstads Mikael Rosén till FotbollDirekt.se.

- Vi måste vinna. Det måste komma nu. För varje förlust måste vi ju komma närmare en seger.

- Det som inte har fungerat är skärpan framåt i avsluten. Vi har lirat bra organisatoriskt i defensiven, vi har haft ett stort bollinnehav. Men vi måste vara lite hetare och lite rakare.

- Det handlar mycket om att vi måste ta löpningarna. Så man kommer ner bakom deras backlinje, sen som jag sa att vi måste vara lite hetare i boxen när det gäller.

- Mjällby är ett bra lag, är bra organiserade och har ett bra passningsspel. Vi vet om att det är ett lag med bra forwards som producerar mycket.

- Mjällby är framförallt skarpa framåt. Deras forwards levererar hela tiden. Man får absolut inte släppa dom ur siktet.

MJÄLLBY

Preliminär startelva: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Robin Cederberg, Patrik Rosengren, William Leandersson - Daniel Nicklasson, Tobias Grahn, Pavel Zavadil, Johan Svensson - Marcus Ekenberg, Moestafa El Kabir.

Skador/avstängningar: Craig Henderson, Daniel Ivanovski, Daniel Nilsson (osäker), Anton Dahlström.

Han är formstarkast: Pavel Zavadil. Bäst mot Trelleborg. Styrde spelet totalt på mittfältet och klev fram precis som han skulle. Blir otroligt viktig längre fram den här säsongen - Zavadil på topp behövs för Mjällby.

Citat från Mjällby:
- Nu börjar serien dela upp sig poängmässigt, det är viktigt att vi behåller ett bekvämt avstånd till Halmstad, säger Mjällbys sportchef Thomas A Borstam till FotbollDirekt.se.

- Tobias Grahn är med och tränar för fullt, så han är med i matchen. Sen vet jag inte om han startar, det är sånt dom går igenom på träningen i eftermiddag. 

- Det var en väldigt tung förlust mot Trelleborg. Det är en match vi ska vinna med dom målchanserna vi har. Det var som Tom (Prahl) sa, Trelleborg hade inga målchanser, vi ägde matchen.

- Men på chanserna vi skapar måste vi vara lite mer bestämda. Det är bara att fortsätta jobba med koncentrationen.

- De sista avgörande detaljerna är viktiga, lite mer koncentration och lite mer skärpa. Om man har läget ska bollen bara in.

- Halmstad har haft det tufft. Men det är klart med den omsättningen på spelare och tränare, sånt tar tid att jobba in.

 

 

Publicerad 2011-05-13 kl 13:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå