Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK reste sig från 0-6 till 4-0

Utslagna och nere för räkning efter pinsamma 0-6 mot Elfsborg. I dag reste sig Halmstad när de slog nykomlingen Åtvidaberg med klara siffror.

HBK:s tränare Lars Jacobsson hade tipsat sina spelare att käka taggtråd och rått kött innan dagens match.
Uppenbarligen hade Anel Raskaj lyssnat på sin tränare för han rivstartade matchen med årets hittills snyggaste mål - i den 7:e minuten tog han emot bollen utanför straffområdet och drog till med en sträckt vrist som satt i Henrik Gustavssons högra kryss.

– Det var mitt absolut snyggaste mål någonsin. Jag tänkte inte så mycket utan drog bara till och det blev ett drömmål, säger Anel Raskaj till TT.

– Jag har fått mycket kritik för mina avslut och mina skott tidigare. Därför kändes det riktigt skönt att få göra mål.

En viktig start för ett stukat HBK.

- Det var jätteviktigt, det var en måstematch för oss. Hade vi tappat poäng här hade det varit riktigt tufft, säger Raskaj.

Halmstad var snäppet större än Åtvidaberg matchen igenom.
Görlitz och Sise hann missa varsitt friläge innan Emil Salomonsson utökade ledningen till 2-0 i den 48:e minuten.

Alexander Prent vill inte vara sämre än Raskaj och stod för ett eget drömmål i den 82:a minuten då han löpte rätt på en djupledsboll och slog till direkt på volley in i mål.

– Jag håller med om att det var ett vackert mål. Jag tar löpningen och får en boll av "Michi" (Michael Görlitz). Bollen studsade konstigt men jag tänkte att det var lika bra att skjuta, säger Prent till PPV.

På tilläggstid nickande mittbacken Johnny Lundberg in 4-0.

Tungt naturligtvis för Åtvidaberg som nu har tre raka förluster och 0-7 i målskillnad. ÅFF:s Kristian Bergström summerar läget:

- Just ett mål kan kanske lyfta oss. Det kan få oss att känna att vi är med i matcherna. Både mot Örebro och i dag har vi ett offensivt spel som inte räcker till. Vi har för dålig rörelse och agerar en och en, säger han till TT.

Christian Hildén

Publicerad 2010-03-28 kl 18:35
Annons
Annons
Annons