Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK-stjärnan chockad över polarens Blåvitt-flytt

Spiken i kistan för Halmstad? Mitt i krisen lämnar nyckelspelaren Emil Salomonsson för IFK Göteborg. Lagkamraten Marcus Olsson tycker att försäljningen är feltajmad.

- Jag visste inte om det förrän för några timmar innan, så det var lite av en chock. Det känns jävligt tungt när vi är i ett så pressat läge, säger Marcus Olsson till FotbollDirekt.se.

Halmstads prekära situation i allsvenskan har knappast undgått någon - jumbo med bara 13 inspelade poäng och allt mer tynande möjligheter att ens nå kval.
Då säljs klubbens kanske allra viktigaste spelare till IFK Göteborg. Ett tecken på att klubben gett upp och ställt in sig på superettan? Marcus Olsson tycker att försäljningen är feltajmad.
- Vi har varit i pressade lägen förr och fått bra erbjudanden på spelare som Tim Sparv, Emir Kujovic och Michael Görlitz. Då har klubben valt att inte sälja. Så det är klart att det här var oväntat.
- Nu säger de ju att pengarna inte gick att tacka nej till, så ekonomin i klubben är nog inte den bästa just nu.  

Olsson har inte gett upp hoppet om en kvalplats för Halmstad. Därför kommer försäljningen som ett slag mot laget, som 22-åringen menar snarare borde värva in spelare.  

- Ja, det är klart att nu blir det ju inte lättare. Vi behöver våra bästa spelare när vi är i det här läget. Emil har fått spela forward när Joe Sise varit skadad så nu har vi ingen bredd i anfallet alls. Vi skulle behöva två anfallare nu, men jag tror inte att det kommer in några.  
- Men det är så klart jättekul för Emil, han förtjänar detta och han har hela tiden varit mån om att  HBK skulle få betalt. Jag unnar honom denna chansen.

Olsson har utgående kontrakt med HBK men tror inte att han själv lär lämna klubben så som Salomonsson.
- Jag vet inte om det finns något bud, men klubben har gjort klart att de helst inte vill sälja. Sedan får vi se vad som händer efter säsongen, i vilken serie vi spelar. Men jag blir nog kvar de matcher som återstår.

Publicerad 2011-08-30 kl 17:42
Annons
Annons
Annons