POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
37v

HBK-talangen om Helsingborg-intresset: "Kommer klubbarna överens blir det intressant för mig"

Foto: Bildbyrån.

Gabriel Gudmundsson stod för en fin säsong i superettan.
Något som gjort att Helsingborgs IF har fått upp ögonen för 19-åringen.
- Kommer klubbarna överens blir det intressant för mig, säger han till Fotbollskanalen.

Halmstads BK Gabriel Gudmundsson stod för en fin säsong i sitt HBK, då han svarade för 9 mål och 4 målgivande passningar på 28 matcher i superettan. Hans insatser under året har gjort att Helsingborgs IF, som tog steget upp i allsvenskan, är intresserat av att värva honom. HIF:s ordförande Krister Azelius har sagt att en värvning är "svår men möjlig". Även Gudmundsson själv är medveten om intresset från den allsvenska nykomlingen.

- Jag vet är att det finns ett intresse och att klubbarna pratat med varandra, men mer än så vet jag inte, säger Gudmundsson till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Jag spelar i Halmstad i dag och kommer klubbarna överens blir det intressant för mig. Samtidigt vill man alltid spela så högt upp som möjligt. Men jag har kontrakt med Halmstad i ett år till och det är det jag får förhålla mig till.

Gudmundsson menar att valet av nästa klubb, oavsett om det är Helsingborgs IF eller någon annan förening, kommer att handla om vilka möjligheter han har för att utvecklas. Samtidigt medger han att det finns goda utvecklingsmöjligheter i sin nuvarande klubb.

- Speltid är a och o och det är otroligt viktigt. Det är det oavsett om det är i Halmstad eller någon annan klubb. Jag måste kriga för min plats och visa att jag förtjänar speltid oavsett var jag spelar.

Publicerad 2018-12-28 kl 09:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå