Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK tänker inte spendera miljonerna: "Så funkar det inte"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Näst sist i allsvenskan – och 30 miljoner in på kontot.
Men HBK tänker inte sätta sprätt på Haksabanovic-pengarna.
- Så funkar det inte i Halmstads BK i dag, säger ordföranden Tony Karlsson till Fotbollskanalen.

Ett stort antal klubbar har under den allsvenska säsongen haft ögonen på supertalangen Sead Haksabanovic. 18-åringen har varit en av få ljusglimtar i HBK och redan i vintras kunde han lämnat klubben för spel i belgiska Club Brügge. Haksabanovic tackade dock i sista stund nej och förlängde i stället sitt avtal med Halmstad.

Flytten kom i stället under måndagskvällen då Premier League-klubben West Ham hostade upp det HBK begärde för sin guldklimp – och därefter gick affären fort.

- De har varit beslutsamma och så som man önskar att det ska gå till, att det inte är för mycket krångel. De har också betett sig på ett väldigt korrekt sätt. Det märks när man kommer till England om man säger så. De vet vad de håller på med. Jag är inte så världsvan när det kommer till internationella transfers, jag vet absolut ingenting, men jag har lärt mig lite på de här sista 24 månaderna runt Haksabanovic. Det är väldigt mycket skit, väldigt mycket snack och väldigt lite verkstad. Men här är det verkstad. Det talar om hur de ser på affären, vi talar om hur vi ser på det. Då kanske man kan nå varandra och ”pang, nu kör vi”, säger ordföranden Tony Karlsson till Fotbollskanalen.

- Både vi och familjen har varit övertygade om att West Ham har varit det bästa.

Enligt Hallandsposten får Halmstad över 30 miljoner för Haksabanovic och man har dessutom skrivit in en vidareförsäljningsklausul på tio procent. Affären är därmed klubbens näst dyraste någonsin efter försäljningen av Fredrik Ljungberg till Arsenal 1998. Ljungberg kostade då klubben runt 40 miljoner kronor.

- Det är på många sätt fantastiskt. Dels är det en fantastisk pappa och familj som kunde gått i vintras men de tänker på klubben och genom det fick de också komma till en klubb där de hellre vill vara. Det är en riktigt härlig story och för oss som klubb betyder detta jättemycket, säger Karlsson.

Men att HBK, som ligger näst sist i tabellen och riskerar att åka ur serien, skulle försöka värva sig ur krisen är det inte tal om.

- Det vi gjort i fönstret i övrigt har ingen koppling till den här affären överhuvudtaget. Det kommer det inte fortsatt att ha heller, inte i det här fönstret. Vi jobbar långsiktigt, vi jobbar mot 2020. Vi vill inte åka ur allsvenskan men vi är inte beredda på att göra avsteg från det sättet vi bestämt oss att jobba bara för att vi får mer pengar på kontot. Så funkar det inte i vår värld.

- Jag säger inte till dig att vi inte kommer att värva, men det har ingen koppling till Sead-affären. Indirekt har den det i och med att vi har en man mindre men det är inte så att ”nu ger vi oss ut på stan och handlar”. Så funkar det inte i Halmstads BK i dag.

I årsredovisningen från 2016 kan man notera att klubben hade ett eget kapital på under en miljon kronor. Går man än längre bak, till 2015, var det nästan sex miljoner i negativt eget kapital. Att miljonerna in på kontot kommer välkommet är därför ingen underdrift.

- Det betyder hur mycket som helst. Lugn och ro och att kunna fortsätta med det vi håller på med, avslutar Karlsson.

I klippet ser ni ett av Haksabanovic mål från den allsvenska säsongen.

Publicerad 2017-08-08 kl 10:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons