Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK tror på bragdhöst: "Behövs 30-32 poäng"

Ingenting talar för Halmstad – som står med ena benet i nästa års upplaga av superettan. Men spelarna tror på ett mirakel.
– Alla i truppen tror på det här in i det sista, säger Joe Sise.

Halmstad ligger fast förankrade i botten av allsvenskan. 13 tagna poäng, nio upp till Djurgården på kvalplats – och bara sju omgångar återstår.
Det krävs en rad bragdmatcher i höst för att HBK ska undvika degradering till superettan. Om det är möjligt?

– Vi vann ju förra matchen (1-0 borta mot Trelleborg), nu är det bara att försöka vinna matcher. Det blir ju mindre och mindre matcher så våra chanser att hänga kvar minskar ju. Men alla i truppen tror på att vi kan greja det här in i det sista. Annars skulle man lika gärna kunna lägga ner direkt, säger anfallaren Joe Sise till FotbollDirekt.se

För att nå kvalplats i fjol, en plats som Gefle tog, krävdes det  29 poäng. För säker mark krävdes 32 poäng, som Gais slutade på. Sise tror att Halmstad behöver komma upp i liknande antal.
Som max – det vill säga om laget vinner alla resterande matcher – kan HBK sluta på 34 poäng.

– Förra året behövde man ju 30-32 poäng för att klara sig, jag tror det behövs lika många i år. Det gäller att de andra bottenlagen tappar mycket poäng också så kan det gå, men det blir svårt.

21-åringen har sin teori klar om vad som skiljer HBK åt från de övriga bottenlagen, vilket utöver den misslyckade spanska satsningen har bidragit till den tunga säsong man haft.

– Vi har väldigt många unga spelare, framtidsspelare. Det är spelare som spelade i U-laget den förra säsongen. Det är en tuff situation för dem, ingen gillar att förlora matcher. Men det här är nyttigt för dem också, för framtiden, säger Joe Sise.

Publicerad 2011-09-06 kl 12:49
Annons
Annons
Annons