Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

HBK:s Krulj om de fyra nyförvärven och egna förlängningen: ”Pågår diskussioner”

Foto: Bildbyrån

HALMSTAD. Halmstads BK sålde i sommar Sead Haksabanovic och Ivo Pekalski, men köpte istället fyra spelare på långa kontrakt - bland annat Johan Oremo.
- Vi har väldigt ung trupp, och vi ville ha en med relativt kort startsträcka som kan leverera direkt, säger tränaren Igor Krulj.

Halmstad gjorde totalt elva förändringar i sommar. Byte av huvudtränare, fyra nyförvärv, och sex spelarförluster. Den nye huvudtränaren Igor Krulj, tidigare assistent, har än så länge kört sju allsvenska matcher och säger till Fotbollskanalen att det finns samtal om en förlängning. Hans avtal går ut i vinter. 

- Det pågår diskussioner. 

- Men när man är i det så är det inget man funderar på. Den här truppen har väldigt stor potential och det är något man vill jobba med. Jag har ett stort hjärta för Halmstads Bollklubb eftersom jag både är från Halmstad och har spelat här själv. 

Krulj var i sommar delaktig i att få in fyra nya spelare. HBK kom tidigt fram till att de ville ha en anfallare och en yttermittfältare. Efter det ville de gardera sig för en försäljning av Sead Haksabanovic, och till slut lämnade även Ivo Pekalski för Oxford. Något som prioriterades var att ta in hårt jobbande spelare som kunde ge laget ett rörligare anfallsspel. 

Spelarna som valdes var anfallaren Johan Oremo (Gefle, kontrakt till och med 2019), yttermittfältaren Höskuldur Gunnlaugsson (Breidablik, 2020), centrale mittfältaren Pontus Silfwer (Mjölndalen, 2020), och anfallaren Tryggvi Hrafn Haraldsson (Akranes, 2019).

Oremo var den som kom in först då en ny anfallare var det som behövdes mest. Han har redan gjort tre mål på fyra matcher, som kan jämföras med att övriga anfallare i truppen gjorde totalt fyra mål under hela vårsäsongen. Enligt Expressen kostade han runt en miljon kronor. 

- Vi har väldigt ung trupp, och vi ville ha en med relativt kort startsträcka som kan leverera direkt. 

- En hårt arbetande kille som har de egenskaperna vi vill ha av vår toppanfallare. Till slut var det ett ganska enkelt val.

Gunnlaugsson, 22 år, var i princip klar för Hammarby förra året, men de drog sig ur och tog istället Arnor Smarason. Gunnlaugsson kan vara både till höger och vänster på mittfältet, är en bra kombinationsspelare, och försöker ofta rycka förbi motståndarna. 

- För två år sedan gjorde han en väldigt bra säsong på Island. Förra året gjorde han en mindre lyckad säsong. Sedan kollade vi på honom i våras väldigt, väldigt mycket, och kände att han nästan är förbi sin kapacitet som han hade för två år sedan. 

Är det något av en ersättare för Haksabanovic?
- Inte rakt av, men de är väl kanske mer lika i spelstilen. ”Höggi” är lite mer rörlig med boll. Sead kan både från en stillastående och rörlig position skapa någonting.

26-åringen Silfwer smög länge under radarn i svensk fotboll i Gif Sundsvall och Frej. Han skrev på för norska Mjölndalen inför det här året, blev direkt lagkapten, och efter endast sex ligamatcher ryktades han till Sarpsborg, tvåa i norska högstadivisionen. HBK:s ordförande Tony Karlsson definierade Silfwer som något av Kruljs önskevärvning. 

- När Ivo-frågan kom upp kände vi att man måste ha ett människoperspektiv. Ivo har gått igenom en väldigt lång resa de senaste åren för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen, säger Krulj. 

- Ivo är en väldigt passningssäker fotbollsspelare, som jobbar i både offensiven och defensiven. En väldigt fotbollsklok spelare. Silwfer känner vi har potential att bli en ledare på planen, som han visade upp i Norge men framför allt i jobbet han gör som tvåvägsmittfältare. Bolltrygg, kan skifta spelet både med långa och korta pass. 

Haraldsson är yngst av nyförvärven, 20 år, men gjorde i våras A-landslagsdebut i Islands motsvarighet till januariturnén. Han gjorde också både mål och assist när Halmstad under tisdagen vann sin semifinal i DM. 

- En väldigt stor potential. Spets med snabbhet och teknik. En fin bolltouch, har ingen lång starksträcka. Lite längre än Höskuldur, men som på sikt kan bli väldigt bra.

Till detta flyttade HBK även upp Oscar Petersson från U19-laget. Truppen tappade i det här fönstret, förutom Haksabanovic (West Ham) och Pekalski, även Rebin Asaad (Hammarby), Fredrik Olsson (J Södra), Alexander Henningsson (Fredrikstad), och Simon Silverholt (Gais). Försäljningen Haksabanovic ska ha inbringat runt 30 miljoner kronor.

Publicerad 2017-08-16 kl 17:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons