Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hedersam Elfsborgsförlust: "Vi kan störa FCK"

Elfsborg fortsätter sin fina försäsong - trots 0-2 mot FC Köpenhamn:"Vi visar att vi inte är så långt ifrån".

En ganska väntad förlust - men en hedersam sådan.
Elfsborg stod upp bra mot åttondelsfinalisterna i Champions League. FC Köpenhamn hade mest boll, men skapade inte mycket - Elfsborg satte sitt försvarsspel. Och känslan är bra i Borås-laget efter årets största värdemätare.

- Det är svårt att få en bild av hur långt ifrån vi är. De är igång och vi är i en uppbyggnadsfas. Men känslan är ändå att vi kan störa dem när vi är ordinarie - och när bägge lagen är i fas, säger assisterande tränaren Peter Wettergren till FotbollDirekt.se.

Bägge lagen saknade flera ordinarie spelare - enda svensken i svensklaget FCK var nyförvärvet Pierre Bengtsson. Men också storstjärnan Jesper Grönkjaer spelade, utan att vara framträdande.
Istället var det gamla Kalmarbekantingen Cesar Santin som satte 1-0 för FCK efter strul i Elfsborgsförsvaret. Då hade det bara gått två minuter.
Elfsborg tog sig ändå in i matchen, bland annat hade Amadou Jawo ett friläge. 2-0 kontrades in i slutet då Elfsborg flyttat upp laget och skapat tryck.

- Det första målet kommer lite olyckligt, men sedan tar vi oss ändå in i matchen. Det var helt klart en välförtjänt seger sett till bollinnehav, men det kändes ändå som att vi inte är så långt ifrån.

Peter Wettergren vill inte lyfta fram någon enskild spelare, i en match där Elfsborg mest fick försvara.

- Jag kör en klassiker där, vi gjorde det bra som kollektiv. De får inte till mycket framåt och det är tack vare att vi spelar som ett lag.

Publicerad 2011-02-12 kl 20:32

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER