POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hedman och Dulee fällda för sexköp

Magnus Hedman och Dulee Johnson fälls av Svea Hovrätt för sexköp. De ändrar därmed den friande domen från tingsrätten.

Den förre stjärnan i fotbollsallsvenskan Dulee Johnson och exlandslagsspelaren Magnus Hedman dömdes på måndagen till dagsböter för att ha köpt sex av prostituerade.

Svea hovrätt ändrade därmed tingsrättens friande dom och dömde Johnson till 70 dagsböter a 500 kronor och Hedman till 50 dagsböter a 50 kronor. Båda döms också att betala sina rättegångskostnader.
Hovrätten finner det styrkt att de båda idrottsmännen köpt sex trots att de själva förnekat detta. Kvinnorna däremot säger att de fått betalt men kan inte säga av vem.

Sex i lägenhet

Magnus Hedman har erkänt att han i februari 2010 deltog i en fest på ett hotell i Täby norr om Stockholm. Efter festen åkte han och några av festdeltagarna till en lägenhet på Södermalm i Stockholm där han hade sex med en kvinna. Hedman hävdar att varken han eller någon annan betalat för detta.

Hovrätten framhåller också att det inte kommit fram att Magnus Hedman själv betalat några pengar men anser ändå att flera omständigheter sammantaget gör att han borde ha förstått att kvinnorna var prostituerade.

Det handlar bland annat om att det under kvällen förekom "spring" mellan de olika hotellrummen, att kvinnorna hade utmanande klädsel, var kraftigt sminkade och talade engelska med kraftig brytning.

-Kvinnorna kom också till hotellet och verkade inte vara bekanta med någon, säger hovrättsrådet Ingela Halvorsen till TT.

-Det räcker med att någon i sällskapet betalar och att man själv förstår att det handlar om köpta tjänster. I det här fallet måste den åtalade ha insett vad som gällde, säger Halvorsen.

Större härva

Dulee Johnson, som tvingats lämna sin klubb AIK, fälls för att han i mars i fjol vid ett tillfälle köpt sex i sin lägenhet i Solna och vid ett annat tillfälle försökt köpa sex. Hovrätten anser att hans nekande och förklaring till vad som hände i lägenheten är en efterhandskonstruktion.

Åtalen om sexköp ingår i en större härva där ett rumänskt par nu också fick sin dom för koppleri fastställd. TT-fotbollskanalen.se

Publicerad 2011-01-10 kl 16:20
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå