Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Heerenveen som Ajax - spanar på Hansson

För ett par veckor sedan bekräftades Ajax intresse för Pär Hansson. I dag står det klart att krisklubben Heerenveen följer Helsingborgs landslagsmålvakt.

- Det förvånar inte att utländska klubbar är intresserade. Det är klart att den dagen kommer när han lämnar, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Nyligen var det Ajax som bekräftade sitt intresse för Pär Hansson.
Nu står det klart att intresset i Holland för Pär Hansson växer. Enligt insatta källor till FotbollDirekt har Heerenveen nu sedan en tid tillbaka fått upp ögonen för den nyblivne svenske landslagsmålvakten.

Den holländska svenskklubben har öppnat årets Eredivisie katastrofalt.
Heerenveen ligger på 16:e plats av 18 lag och har dessutom släppt in 14 mål på de fyra inledande matcherna.
Klubben har i två omgångar varit nära att värva BP:s Kristoffer Nordfeldt, men nu har Heerenveen siktat in sig på Hansson. Holländarna har följt HIF:s målvakt på plats i flera allsvenska matcher i år och är imponerade.

- Klart att det är smickrande att höra. Men jag vet ingenting om just det här, jag har ingen koll på vilka klubbar som är intresserade. Det är klart att det är inspirerande, men det där är inget jag tänker på, säger Pär Hansson till FotbollDirekt.se.

- Jag försöker bara koncentrera mig på allsvenskan, resten av säsongen. Vad som händer sedan får vi ta då.

Hansson har gång efter annan lyfts fram som allsvenskans bästa målvakt. Men HIF:s sportchef Jesper Jansson vill gå ett steg längre.

- Jag tycker att han är Sveriges bästa målvakt, alla kategorier. Helheten, hans personlighet och hans spel med fötterna… det förvånar inte att klubbar är intresserade, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

- Det vore ju tvärtom mer förvånande om klubbar inte var ute efter honom. Nu känns det ju ganska lugnt i och med att transferfönstret är stängt, men det är klart att dagen kommer när han lämnar.

Kan du kommentera intresset från Heerenveen?

- Vi kommenterar aldrig enskilda klubbar. Nyligen var det Ajax det skrevs om. Men generellt är det inte förvånande med utländsk intresse, så mycket kan jag säga.

FotbollDirekt.se har försökt nå Heerenveens sportchef Johan Hansma för en kommentar om Pär Hansson men inte lyckats.

Anton Zetterman - Ola Gustavsson

Publicerad 2011-09-07 kl 16:42
Annons
Annons
Annons