POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Helgens matcher blir av - förhöjd säkerhet

Det fruktansvärda terrordådet i Stockholm under fredagen har skakat om hela landet. Helgens matcher kommer dock att spelas som planerat - men säkerheten höjs.

Terrordådet på Drottninggatan i Stockholm under fredagen har skakat om hela landet. Direkt efter attentatet var det oklart om helgens matcher skulle genomföras som planerat. 

Nu går svensk elitfotboll ut på sin hemsida och meddelar att matcherna i allsvenskan och superettan blir av. Säkerheten kommer dock att höjas, vilket bland annat innefattar ökad bemanning.

Sef uppmanar även människor att vara uppmärksamma på sin omgivning och enskilda individers beteende.

Offren kommer att hedras med en tyst minut på samtliga arenor.

Hammarby, som ställs mot Kalmar på Tele2 arena under söndagen, meddelar på sin hemsida att man fortsätter ha en löpande kontakt med polis och myndigheter:

"Hammarby Fotbolls grundläggande inställning är att det bästa man kan göra i en sådan här stund är att visa att vi gemensamt står upp tillsammans.  Speciellt när det handlar om gemenskap, kärlek och glädje. Värden som är extra viktiga i svåra stunder." 

Meddelande från Sef

Efter att ha inhämtat så mycket information som möjligt efter den tragiska händelsen i Stockholm City igår eftermiddag så går givetvis våra tankar till drabbade och deras anhöriga i första hand. Svensk Fotboll har beslutat att vi till omgång 2 i Allsvenskan och Superettan ska hålla en förhöjd säkerhetsnivå enligt nedan:

– samtliga matcher skall spelas och lokal samverkan med polismyndigheten ska ske inför matchen, för att skapa bästa möjliga lägesbild

– utökad bemanning kring evenemangen utifrån lokal bedömning

– nogsam avsyning av samtliga arenor innan match, vilket alltid ska ske men vi vill poängtera att detta genomförs extra nogsamt

– samtliga åskådare skall visiteras i samtliga entréer (om detta är för omfattande så ”kraftigt utökad visitation i samband med tillträde till arenan kommer ske på samtliga arenor där elitfotboll spelas under helgen)

– var uppmärksamma på närområdet runt arenan och enskilda individers beteende och även fordon i dess närhet

– tyst minut på samtliga arenor

Källa: Svensk elitfotbolls hemsida

Publicerad 2017-04-08 kl 10:49
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto