Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hellre borta än Stadion för AIK: ”Otänkbart”

AIK tvingas fly nya miljardsatsningen Friends arena - om Eurovision-cirkusen dånar in. Men gamla Råsunda eller Stockholms stadion är inte aktuellt.
- Vi är inställda på att spela bortamatcher - det är inga problem för oss, säger AIK:s ordförande Johan Strömberg.

AIK flyttar kommande vår in på nya nationalarenan i Solna.
Men det blir en roddig start för AIK i tvåmiljarderskomplexet. Redan i slutet av april tvingas klubben bort i närmare en månad med tanke på att det nu alltmer ser ut som att Eurovision song contest ska avgöras där efter Loreens monumentala seger i år.

Från i slutet av april vill nämligen SVT ha tillgång till den arena som ska få arrangera det spektakulära evenemanget vars finaldatum är den 18 maj.
Vid den tidpunkten har den allsvenska säsongen varit i gång i tre veckor och AIK då utan hemmaarena.

Men lösningen på ”AIK-Eurovision-krocken” blir inte en temporär vistelse på Råsunda som rivs i februari eller Djurgårdens Stockholms stadion – hellre spelar AIK flera bortamatcher i rad.

- Stadion är ju otänkbart för oss men jag uppfattar det inte som att vi har problem. Hammarby och Djurgården har betydligt större störningar än vad vi har, säger AIK-ordföranden Johan Strömberg till FotbollDirekt.se. och syftar till det faktum att Stockholms arenan vid Globen där både Djurgården och Hammarby kommer att spela är försenad ända fram till sensommaren nästa år.

Det låter som att det enda alternativ ni har är att välja att spela flera bortamatcher i rad om Eurovision kommer att avgöras i Friends arena?

- Nu har vi ju inte riktigt kommit så långt men det är klart att det är aktuellt. Låt mig säga så här; det här är hanterbara problem för oss. Vi pratar med Svenska fotbollsförbundet, SEF och Friends och har en bra dialog och kommer att hitta en bra lösning, fortsätter AIK:s ordförande.

- Men vi är inställda på att spela bortamatcher – det är inga problem för oss, om det blir bästa alternativet för oss.

Nu är inte Friends arena ännu klar som värd för Eurovision kommande vår men sedan Scandinavium nyligen fallit bort som alternativ på grund av Gothenburg Horse Show och Globen som ser ut att vara på väg dit hän med tanke på värdskapet för hockey-VM, så ser det nu onekligen ut som ett race mellan Friends och Hyllie arena i Malmö – med den förstnämnda som starkt favoritippad.

Publicerad 2012-06-20 kl 16:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons