Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Helsingborg anmäls till Disciplinnämnden

Foto: SCANPIX

Helsingborg anmäls till disciplinnämnden.

Helsingborg anmäls till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd för bristande säkerhetsarbete i samband med kvalmatchen mot Halmstad.
Däremot riskerar inte Henrik Larsson att straffas.

- Jag menar att Helsingborg borde ha haft en långt mer omfattande säkerhetsorganisation på plats under matchen, med hänsyn till att det funnits en känd risk, helt enkelt att den här situationen skulle kunna uppstå om det blev det här resultatet, säger riksombudet Artur Ogelid till Expressen.

Tränaren Henrik Larsson riskerar dock inte att straffas för att han gick bort till dem som invaderade planen.

Förbundet skriver på sin webbplats att Larsson, som nu har avgått efter kvalförlusten, inte har anmälts av matchdelegaten. Däremot omnämns han i matchdelegatens rapport, tillsammans med spelaren och sonen Jordan Larsson och klubbdirektören Mats-Ola Schultze, eftersom de inte följde den säkerhetsansvariges direktiv om vad man ska göra efter slutsignalen.

"Detta är en intern fråga för HIF", skriver Svenska fotbollförbundet.

Helsingborgs IF och polisen jobbar på att identifiera de maskerade personer som bidrog till våldsamheter och oroligheter efter matchen, bland annat genom att ta sig in på planen. Hittills har HIF identifierat och stängt av fem personer av ungefär 20.

FAKTA

Fakta: Bakgrund

Halmstad vann i söndags kvalreturen med 2—1 och skickade ned Helsingborg i superettan. Efteråt utspelades skandalscener på Olympia.

Maskerade supportrar sprang fram till hemmaspelaren Jordan Larsson och slet av honom tröjan. På tv-bilderna såg det även ut som att personer slog mot spelaren innan de fördes bort från planen.

Managern Henrik Larsson och klubbdirektören Mats-Ola Schultze var också i närheten när tumultet utbröt.

 

Publicerad 2016-11-24 kl 15:54

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER