POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Helsingborg-Djurgården spelas inte klart - 1-1 blir slutresultat

Foto: Scanpix

Bortaläktaren på Olympia efter den avbrutna matchen

Disciplinnämnden har beslutat att Helsingborg-Djurgården som avbröts inte ska spelas klart, utan 1-1 blir slutresultatet.

- Ett väldigt klokt och sunt beslut, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson till fotbollskanalen.

I första halvlek vid ställningen 1-1 tog sig Djurgårdsfans in på Olympias innerplan får att få matchen avbruten efter att nyheten om det tragiska dödsfallet inför matchen fått spridning.

Nu har disciplinnämnden behandlat ärendet med den avbrutna matchen och beslutat att resultatet 1-1 ska kvarstå som slutresultat och att matchen alltså inte kommer att återupptas.

Disciplinnämnden skriver i sitt yttrande att i normalfall så finns det i tävlingsbestämmelserena fog för att tilldöma Helsingborg segern med 3-0 - men att det i bestämmelserna också finns utrymme att frångå bestämmelserna om det finns särskilda skäl, något de alltså bedömer att det finns i det aktuella fallet med dödsmisshandeln.

"Normalt bör händelser utanför en arena i samband med en match inte påverka ett beslut om konsekvenserna av att matchen avbryts. Det som hände i centrala Helsingborg är emellertid en tragedi, framförallt för den avlidne mannen och hans familj men även Djurgården och deras supportrar har drabbats hårt. Det är oundvikligt att detta påverkar nämndens beslut", skriver de i sitt yttrande och anger också säkerhetsskäl till att inte spela färdigt matchen.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson var nöjd med beslutet.

-Ett väldigt klokt och sunt beslut. jag tror att båda klubbarna och spelarna är väldigt nöjda med beslutet, säger han till fotbollskanalen.se.

- Vi har lagt ett väldigt fokus på att driva en fotbollsklubb och gå vidare. Det är det vi har blickat fram mot. Jag är stolt och nöjd för svensk fotboll att det här var ett klokt och sunt beslut för fotbollen. Att spela vidare var inget alternativ för oss.

Ärendet är dock inte helt avslutat. Disciplinnämnden har till att börja med tagit beslut om själva matchresultatet - kvarstår gör beslut om störningar från båda lagens publik under matchen - något som nu också ska behandlas i separata bestraffningsärenden.

Publicerad 2014-04-14 kl 11:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå