Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Helsingborg hakar på i guldstriden

Helsingborg har inte förlorat sedan omstarten. Skåningarna är heta guldkandidater - mot Sundsvall tog de tre nya viktiga poäng och minskade gapet upp till toppen.

- Det är alltid skönt, speciellt med tanke på att vi hade det svårt mot det här laget i våras, säger Helsingborgs assisterande tränare Peter Gerhardsson till Fotbolldirekt.se.

Helsingborgs starka anfallsspel grundar sig till mestadels i de snabba passningarna. Men regnet fullkomligt öste ner under hela matchen - och det märktes.

- Vårt passningsspel såg inte ut som det har gjort förut, men med tanke på förhållandena får vi ändå vara nöjda.

- Men vi bör ändå göra fler mål, så många chanser som vi skapar.

Sedan allsvenskan drog igång igen efter sommaruppehållet har skåningarna inte förlorat en match. Och det trots utan att spela på topp, menar Gerhardsson.

- I början var det ju inte så bra mot Gais, men sedan har vi successivt spelat bättre. Idag var det i och för sig en blandad komplott tycker jag.

Efter Rene Makondeles ledningsmål efter en halvtimmes spel dröjde det till mitten av andra halvlek innan norrlänningarna via Ari Skúlasons språngnick kunde kvittera.

- Sundsvall är ett starkt lag och är vassa i sina omställningar. Men vi har ju 8-1 i avslut i första halvlek, vi borde kunna punktera matchen innan deras kvittering, säger Gerhardsson.

Helsingborg hade några tunga avbräck i skadade Christoffer Andersson och Erik Wahlstedt - men ersättarna visade upp sig från sin bästa sida.

- Vi hade tre spelare borta och var tvungna att möblera om lite, men vi klarade det ändå bra.

- Speciellt Fredrik Svanbäck får klart godkänt, han gör ett riktigt bra jobb. Roman Kienast kommer in och får tre riktigt heta chanser. Han borde sätta någon av dem, men det är bra att han är framme och visar att han är där.

Publicerad 2008-08-05 kl 00:09
Annons
Annons
Annons