Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Helsingborg möter FC Zenit

Helsingborg gick till EM-vilan med derby-segern mot Malmö FF. Den stormatchen och det faktum att lagets afrikanska spelare klarat sig från skador under landslagsuppdrag gör att tränare Bosse Nilsson har stora förväntningar inför omstarten.

- Jag har pratat med våra afrikanska spelare och jag har inte hört att de dragit på sig några skador, säger Bosse Nilsson och fortsätter hoppfullt:

- Vi skulle haft fler poäng med tanke på hur det sett ut, men så är fotbollen och det är på gott och ont. Vi fick i alla fall med oss sex poäng i de två sista matcherna utan att få spelet att fungera, säger Nilsson.

Den 3 juli är det dags igen - mot Gais hemma på Olympia.

- Gais är välorganiserat och gjorde en hel del bra matcher i våras. Det är ett svårslaget lag, men kan vi få vårt eget spel att fungera så vet vi att det finns svagheter att utnyttja hos Gais. Och hemma ska vi inte förlora fler onödiga poäng.

Men först är det ryska Uefacupmästarna FC Zenit som gäller på söndag.
Men det saknas flera tunga namn. Henke Larsson - förstås - efter flera tuffa matcher på kort tid i EM-slutspelet och afrikanska kvartetten - Razak Omotoyossi, Isaac Chansa och Adama Tamboura och Mike Sserumagga. Afrikanerna kommer inte tillbaka förrän till veckan.

- Jag har pratat med våra afrikanska spelare och jag har inte hört att de dragit på sig några skador, säger Bosse Nilsson.

Formen i laget då?
- Vi har tränat i drygt ett par veckor och jag är nöjd med hur det sett ut. Det är klart det är lite problem när det är så många spelare borta, men det är bara att göra det bästa av situationen. Annars är det mest aktuella Andreas Granqvist och Hannu Patronen. Granqvists lånekontrakt går ut den sista juni och den ryske mittbacken provas mot Zenit.

- Vi i tränarteamet tyckte att Hannu skötte sig okej mot Kalmar i U21-matchen i tisdags. Det är inte lätt att komma in i spelet så snabbt. Vi får se vidare hur han fungerar mot Zenit, men visst är det en intressant spelare, säger Bosse Nilsson om 24-åringen från Honka.

En annan provspelare är 19-årige brasilianaren André Barbosa som går under artistnamnet Kaka. Han spelar också Zenit-matchen.

- Det är svårt att bilda någon uppfattning om honom. Så han får chansen på söndag också, berättar Bosse Nilsson.

Publicerad 2008-06-21 kl 11:52
Annons
Annons
Annons