Helsingborg närmast seger i derbyt

Skånederbyt mellan Malmö och Helsingborg slutade 0-0, och bjöd inte på många heta målchanser.

Det var två sargade lag på planen, som tidvis spelade tempostark fotboll inför 22 822 i nya Malmö stadion men matchen var tom på finesser.

Försvaren spelade kompakt och målchanserna var jämt fördelade mellan lagen.
Malmös Agon Mehmeti hade ett bra skott, Jeffrey Aubynn drog på en kanon men HIF-målvakten klarade även den.

Bortalaget höll i taktpinnen före pausen, och kombinerade sig fram till tre chanser.
Många av dem vaskades fram via högerkanten och Christoffer Andersson, som har spelat många derbyn mot MFF.
Han var med redan 1999, året då HIF tog guld och sedan kvalade in till Champions League.

Dåvarande tränaren Åge Hareide använde Andersson på alla tänkbara positioner i laget. Och kallade honom "en sättpotatis, han är lika bra var man än sätter honom".
I Henrik Larssons skadefrånvaro var Christoffer Andersson den mest rutinerade på planen. Och han stod för framspelningen till matchens hetaste situation när det återstod fem minuter.
Bollen snurrade framför Malmös mållinje, innan målvakten Dusan Melichárek kunde dra den till sig.
Helsingborg hade bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna före måndagens derby.
Och Malmö hade två förluster och mediokra insatser mot Häcken och Örgryte i bagaget.