Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Helsingborg tänker inte åka ur allsvenskan: "Kul att gå ut och säkra kvalplats"

Foto: Scanpix

Det är inga tvivel på att det är positiv och god stämning i Helsingborg. Spelarna har bestämt sig för att klara av situationen och inte åka ur allsvenskan, en division som föreningen har spelat i sedan säsongen 1993.

Monday Samuel sa på lördagen att Gefle IF redan var ute ur allsvenskan och att Helsingborgs IF även garanterat kommer klara av kvalet. Hans mittfältskollega Johan Mårtensson har också en optimism, om än mer nedtonad.

- Det ska bli kul att gå ut och säkra kvalplats.

Du tror att ni klarar er?
- Absolut.

Den stora spelarrotationen i Helsingborgs IF har varit tydlig. Mårtensson kom till Helsingborgs IF under sommaren 2014, men är ändå en av spelarna som har varit längst i A-laget. Han pratar därför om han försöker att ta ett ledaransvar i en av karriärens viktigaste matcher, men också att föreningen är viktig för honom personligen.

- Helsingborg betyder mycket för mig. Det är en klubb som jag har lagt ner hjärta och själ i under två och ett halvt år.

Hur har veckan varit då? Har du kunnat koppla bort fotbollen när du kommit hem från träningar?
- Det måste man göra, man blir galen annars.

- Om man går in och tänker att det är jobbigt, då blir det jobbigt. Man får se det som något kul. Vi har något otroligt viktigt att spela om. Vi har gjort en bra träningsvecka, och vi får göra som mot Falkenberg. Att göra så många bra saker, då får vi resultat med oss.

Helsingborgs IF har också två trender att hålla koll på imorgon. Det den föreningen som har varit näst längst tid i allsvenskan utan att åka ur, där bara IFK Göteborg har en längre, sedan 1977. Samtidigt gör Helsingborgs IF vid förlust eller oavgjort sin poängmässigt sämsta säsong sedan 1968, om man räknar om till trepoängssystem.

Publicerad 2016-11-05 kl 22:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER