Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Helsingborg tar över division 2-lag: "Krävdes för vår överlevnad"

Helsingborg tar över Ramlösa Södra. Ekonomiska problem tvingar division 2-laget att släppa tyglarna till den allsvenska klubben.

- Det krävdes för vår överlevnad, säger ordförande Ulf Andersson till Alltid Fullsatt.

HIF har sedan tidigare jobbat ihop med Ramlösa, men i kraft av måndagens beslut blir det från och med nu de rödblå som får överlägset mest inflytande över samarbetet. Helsingborg ska styra nästan helt i frågor som hur spelartruppen utformas och vilka som ingår i ledarstaben.

– Det var väl ingen som hurrade och för en del kom det nog som en chock. Det finns spelare och folk runt Södra som haft många synpunkter, men nu har vi agerat och inte reagerat, säger Ramlösa Södras ordförande Ulf Andersson till Alltid Fullsatt.

Han förklarar den uppkomna situationen med pengamässigaproblem.

– Vi har inte råd att betala spelare och tränare höga löner för att behålla vår position i division 2. Och vi vill inte låna av banken. Vi kände att vi var tvungna att börja om för klubbens överlevnad, säger Andersson.

Enligt Alltid Fullsatt kommer HIF så småningom att fylla Ramlösa med unga spelare samt med sådana som står precis utanför den allsvenska klubbens A-trupp.

Publicerad 2013-01-28 kl 22:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons