POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Helsingborg tog viktiga poäng

Rasmus Jönsson sköt hem tre nya poäng till skåningarna. Nu har man kopplat greppet om tredjeplatsen - och dessutom knappat in på Elfsborg.

- Det känns skönt, även om det var lite gastkramande på slutet, säger assisterande tränare Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

Helsingborg hade nämligen 3-0 i paus efter att 18-åriga Rasmus Jönsson hållit sig framme. Efter tolv minuter gjorde han 1-0 och fyra minuter senare passade han fram till Isaac Chansas 2-0.

Men Jönsson var inte nöjd med det. Ytterligare tre minuter senare var den unga talangen framme igen och gjorde sitt andra mål på Henrik Larssons pass.

- Han gör en väldigt bra match med två mål och en assist. Och i övrigt var han väldigt inblandad i anfallet och samspelet med Henke var bra. Det är två väldigt smarta spelare, Rasmus har en riktigt bra speluppfattning.

Efter paus vaknade plötsligt Norrköping och reducerade två gånger om. Helsingborg började slarva samtidigt som tabelljumbon chansade allt mer. Det ledde till slut till ett nytt Helsingborgsmål via Roman Kienast.

- Matchbilden blir annorlunda efter våra första mål. De tvingas jaga och vi blir passiva. Dessutom måste vi möblera om en del i laget, och det är aldrig bra, säger Gerhardsson.

I och med segern är Helsingborg nu bara fyra poäng bakom Elfsborg, som visserligen har en match mindre spelad.

- Vi kan inte riktigt säga att vi är med i toppstriden. Nu möter vi Kalmar och det blir en riktig värdemätare för oss. Idag var första halvlek okej, men andra halvlek var inte godkänd spelmässigt.

Kristoffer Ruckemann

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-14 kl 20:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå